Arzu İlhan Koca, uzaklaştırma kararına rağmen evli olduğu Göksal Koca tarafından katledildi

HABER MERKEZİ

İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının ardından tepkiler dinmezken erkekler tarafından bir kadın daha katledildi. İstanbul Pendik’te Arzu İlhan Koca, uzaklaştırma ve koruma kararına rağmen evli olduğu Göksal Koca tarafından katledildi. Göksal Koca’nın sistematik olarak şiddete maruz bıraktığı Arzu İlhan Koca, ocak ayında polise giderek hayatından endişe ettiğini söyledi, koruma talebinde bulundu. Aile mahkemesi ise Göksal Koca için evden uzaklaştırma kararı verirken Arzu İlhan Koca’ya da çağrılı koruma verdi.

Göksal Koca, uzaklaştırma ve koruma kararına rağmen Arzu İlhan Koca ve 3 çocuğunun yaşadığı eve zorla girdi. Kesici aletle kadına saldıran Göksal Koca, kadını katletti.


Urfa'da ise bir kadın daha şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. F.S. adlı kadının yaşamına son verdiği öne sürüldü. F.S.'nin ailesi ile yaşanan tartışma sonrası yaşadığı eve giderek intihar ettiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı eyleme katıldıkları gerekçesiyle haklarında sınır dışı edilme kararı verilen ve Aydın Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan mültecilerden Esmaeil Fattahi, “Burada her gün intihar vakaları yaşanıyor. Zorla belgeler imzalatıyorlar” iddialarında bulundu. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Fattahi, İran'a teslim edilmeleri durumunda hayati tehlikelerinin olacağını söyledi. 6 Nisan'dan bu yana merkezde tutulduklarını belirten Fattahi, “İnsanların üzerinde ciddi bir fiziksel ve psikolojik şiddet var” dedi. Eyleme katılan Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi ve Mohammad Pourakbari Kermani isimli İranlı mülteciler hakkında ‘kamu düzenini bozma’ gerekçesiyle sınır dışı edilme kararı verildi. Avukat Hayriye Buse Bergamalı, Denizli Göç İdaresi İl Müdürlüğü’nün sınır dışı kararına karşı Denizli İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
n Haber Merkezi