SOL Parti, içinde 600 ton asbest barındırdığı iddia edilen Brezilya donanmasına ait NAe Sao Paulo adlı geminin Türkiye’ye getirmesine tepki gösterdi. Açıklamada, İzmir’in dünya çöplüğü olmasına izin vermeyecekleri belirtildi.

‘Asbest bombası’na bir tepki de SOL Parti’den: İzmir'in dünyanın çöplüğü olmasına izin vermeyeceğiz

BİRGÜN EGE

Bünyesinde 600 tondan fazla asbest olduğu iddia edilen Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo adlı savaş gemisinin Aliağa'da sökümüne izin verilmesine bir tepki de SOL Parti İzmir İl Örgütü’nden geldi. SOL Parti İzmir İl Örgütü sosyal medya hesabından yaptığı asbestli gemiye karşı mücadele çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzmir'in dünyanın çöplüğü olmasına izin vermeyeceğiz. 600 tondan fazla ağır metan, kimyasal ve zehirli atık İçeren, nükleer denemelerinde kullanılan Nae Sao Paulo isimli gemi Aliağa'da sökülmek isteniyor. Yüzlerce işçinin sağlığı ve güvenliğini tehlikeye sokan, sadece bununla sınırlı kalmayarak aynı zamanda bir halk sağlığı sorunu da olan bu söküm işlemi kabul edilemez. İşçilerin canı, halkın sağlığı kâr amacına feda edilemez. Tarımdan, ekolojiye, sağlıktan, işçi sağlığı ve güvenliğine büyük yıkımlara sebebiyet verecek olan söküm işlemini kabul etmeyeceğiz, Aliağa halkı ve gemi söküm işçileriyle omuz omuza bu hukuksuzluğun karşısındayız!”