Hollanda - Türkiye maçının ardından TRT'de açıklamalarda bulunan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Bugün asgari ücretli çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan insanlar var" dedi. Dilmen'in bu sözleri sosyal medyada tepki çekti. Rıdvan Dilmen, sosyal medyada gündem olan sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi" dedi.

'Asgari ücret' açıklaması gündem olan Rıdvan Dilmen: Açıklama yapma gereksinimi duydum

Yeni sezonla birlikte spor yorumculuğuna TRT'de devam eden Rıdvan Dilmen, dün akşam 6-1 sonuçlanan Hollanda-Türkiye maçı sonrası yaptığı "asgari ücret" açıklaması sosyal medyada tepki çekti. Dilmen, kullandığı ifadelere ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve "8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi" dedi.

Dilmen, açıklamasında, "Ben hiçbir parayı küçümsemem. Bugün asgari ücretli çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan insanlar var" ifadelerini kullandı.

Dilmen'in bu sözleri, "Asgari ücreti 8 bin lira olarak mı biliyor?" sorusunu gündeme getirdi, tepkilere neden oldu.

Dilmen'in TRT'den yıllık 1 milyon dolar alacağı öne sürülmüş, fakat Dilmen bu iddiayı yalanlamıştı. Ancak Dilmen'in ne kadar maaş alacağı açıklanmamıştı.

RIDVAN DİLMEN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Rıdvan Dilmen, sosyal medyada gündem olan sözlerine ilişlin Twitter hesabından açıklama yaptı.

"Benim dün akşam milli maç sonunda yaptığım yorumun saçma sapan yere çekildiğini şaşkınla okudum!" diyen Dilmen, Ülkemizde milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız var (tabii ki bekar, evli, çocuklu farklı olmak üzere). Ne kadar aldıklarını bilecek kadar insanımıza saygı gösterebilecek kadar milli bir kişiyim! 8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi!! Ne dediğimi gayet iyi bildikleri halde manipüle edildiği için açıklama yapma gereksinimi duydum!!" ifadelerini kullandı.

Dilmen, şöyle devam etti: "Şenol Güneş dahil hayatımda kimsenin kazandığı para benim gündemimde olmadı! Olmaz da! Allah herkese önce sağlık, sonra istediği kadar para versin, helalse! ki ! Şenol hocanın kazandığı anasının ak sütü gibi helal olsun. Rabbim de inşaallah asgari ücretin 8 bin lira olduğu günleri görmek nasip etsin. Herkese sevgi, saygılarımla..."