HDP'nin asgari ücret için 15 bin 500 TL önerdiğini belirten HDP'li Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yönelik, "Niye gülüyorsunuz? Hayali buluyorsunuz bu ücreti. Biz hayali bulmuyoruz, gerçekçi buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret önerisi açıklayan HDP'li Paylan'dan Fuat Oktay'a: Niye gülüyorsunuz?

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşların 2023 yılı bütçeleri, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla görüşülüyor.

HDP Milletvekili Garo Paylan, görüşmelerde söz alarak bütçe üzerine değerlendirmeler bulundu.

Paylan, "Şu anda çalışanların 3'te 2'si asgari ücretle çalışıyor. Artış ile beraber çalışanların yüzde 80'i asgari ücret ile çalışacaklar. Asgari ücret ortalama bir ücrete dönüştü ve çok önemli bir konumda olacak kararınız. Vedat Bilgin'i uyandırmanız gerekiyor. Çalışma Bakanı ama emekçinin halinden bihaber olduğunu düşünüyorum. Belki de siz daha düşük önereceksiniz. Belki 7 bin TL'ye düşürmeyi önereceksiniz" dedi.

"Bakın biz HDP olarak ne öneriyoruz, bakar mısınız? Asgari ücret 12 bin 500 TL olsun diyoruz, gülüyorsunuz tabii ki" diyen Paylan, "Niye gülüyorsunuz? Hayali buluyorsunuz bu ücreti. Biz hayali bulmuyoruz, gerçekçi buluyoruz. Yoksulluk sınırı memlekette 25 bin TL'ye gelmiş, belki sizin haberiniz olmayabilir. Bir evde iki çalışırsa o ev yoksulluk sınırının üstüne ulaşabilsin diye bunu öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

(ANKA)