Asgari ücretin 20 katını alıyor ama Bakan Güllüce için yeterli değil: Ay sonunu zor getiriyoruz!

Milletvekillerinin maaşı Ocak ayında yapılan son zamla 20 bin lirayı geçerek asgari ücretin 20 katından fazlasına çıktı,ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce için bu para yine de ay sonunu görmek için yeterli değil.

Katıldığı bir törende konuşan ve davetlilere nasihatler dağıtan Güllüce,milletvekilliğin çok paralı bir iş olmadığını,hatta ay sonunu bile zor getirdiklerini söyledi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni adına yapılacak olan Emine Yeni-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin imza töreninde söz alan Güllüce,“Allah hayrınızı kabul etsin. Ne mutlu size. Siz de sanmayın milletvekilliği öyle çok paralı maralı iş değildir. Milletvekili olduğunuzda sanırsınız ki,çok parası marası olur. Milletvekilleri ay sonunu zor getirir,onu da söyleyeyim” dedi.

AKP iktidarı hakkında sayısız yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları bir yana,selefinin daha dün İstanbul Koşuyolu’daki arazisinden milyonlarca dolar kar gelir elde ettiği ortaya çıkmasının hemen ardından konuşan Güllüce'ye vekillik “hayır" için yapılan bir iş.

Yüklü maaşları bir yana,milletvekilleri lojman ve nice avantajlardan yararlanabiliyor. Ancak para için vekil olmadıklarından ısrarcı olan Güllüce ekliyor:Bu hayır işi paranın çokluğundan değil,gönlün çokluğundan. Allah nice paraları var,çuvallara sığmıyor ama hayır nasip etmiyor.”