CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, yılbaşından beri asgari ücretli çalışanların 514 TL yoksullaştığını söyledi.

"Asgari ücretliler yılbaşından bu yana 514 TL yoksullaştı"

BİRGÜN EGE

Türkiye, yaklaşık 16 aydır Covid-19 salgınıyla mücadele ediyor. İktidarın yetersiz ve eksik destek politikaları sık sık eleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı, iktidarın salgın politikalarını eleştirmek için “Konak’ta Biz Varız” diyerek Kemeraltı girişinde açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, pandemi boyunca halkın açlık ve yoksulluğa mahkum edildiğini söyledi. Türkiye’nin ve yurttaşların gündeminin yoksulluk ve geçim sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Gruşçu, yükselen dolar kuru karşısında asgari ücretlinin gün ve gün fakirleştiğini belirtti. Gruşçu, “İktidar, pandemi ve geçim sıkıntısıyla boğuşan yurttaşın taleplerini görmezden gelirken yoksulluk büyüyor. İktidar ne yazık ki şu anda çareyi gerçekleri manipüle etmekte görüyor. Ülke genelinde 10 milyonu aşkın işçi asgari ücretle çalışıyor. Yılbaşında 7 lira 37 kuruş olan dolar bugün 8 lira 72 kuruşa çıktı. Yani ocak ayına 383 dolara denk gelen asgari ücret 324 dolara düştü. Bu da asgari ücretliler yılbaşından bu yan 514 TL yoksullaştı demek” dedi.

YOKSULLUK SINIRI 11 BİN 953 TL

asgari-ucretliler-yilbasindan-bu-yana-514-tl-yoksullasti-892972-1.

Yoksulluk sınırının 11 bin 953 TL olduğunu belirten Gruşçu, şunları söyledi: “Eline iş ve aş yazarak güpegündüz sokak ortasında intihar eden Samsunlu vatandaşımızın hakkını yediğinizi, düşünüyor musunuz yoksa gözünüze rahat uyku giriyor mu? Sarayda ejder meyveli smoothielerinizi yudumlarken halkı açlığa mahkum ettiniz. Asgari ücretle çalışan vatandaşımın bir aylık alın terini sarayda bir dakikada yiyenlerden hesap sordunuz mu? Haberiniz var mı? Yandaş firmaların milyonluk borçlarını silerken Kübra bebek açlıktan yaşamını yitirdi. Bunca insanımızın vebalini taşıdığınızı düşünüyor musunuz, yoksa vicdanınız hala rahat mı?”

CHP Konak İlçe Başkanlığı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara A’dan Z’ye yardım götürdüklerini ifade eden CHP Konak İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonu Başkanı Halime Yurteri, yaptığı açıklamada şunu söyledi:

“Konak’ta ihtiyaç sahibi toplam 9 bin 500 aileye ulaştık. Maalesef arkadaşlarımızla birlikte sahada hep içimizi acıtan manzaralarla karşılaştık. Ancak bir nebze de olsa kendilerine moral kaynağı olmaya özen gösterdik. Türkiye’de dört duvar içinde bir koltuğu, bir halısı, bir buzdolabı olmadan yaşamaya çalışan, işsiz ve sosyal güvencesi olmayıp temel gıda maddelerini almakta zorlanan, pazarlardan artık toplayan ve bu koşullarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızı bu durumdan kurtarmak elbette ki mevcut iktidarın görevidir.”