Asgari ücretten pahalı seccade

HABER MERKEZİ

Dev bütçesi ve beş yıldızlı otellerdeki toplantıları da içeren yüksek maliyetli harcamalarıyla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, asgari ücretten daha pahalıya seccade satıyor. Diyanet, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) e-satış sitesi aracılığıyla satışa sunulan seccadelere 3 bin 500 TL fiyat biçti. Dört farklı renkte satışa sunulan seccadelerin, stokta olmaması durumunda ortalama 30-40 gün arasında yeni dokuma yapılarak teslim edileceği belirtildi.


‘Körler alfabesi’ olarak bilinen Braille alfabesiyle basılan 770 TL’lik Kuran ile aynı siteden satışa sunulan seccadelerin el dokuması olduğu belirtildi. Seccadeler için hazırlanan tanıtım yazısında Uşak halılarının tarihçesinden söz edildi.

Tanıtım yazısında, şunlar kaydedildi: “Uşak halılarındaki çok çeşitli zengin madalyon tipleri Türk ustaların hâkimiyet gücünü belli eder. Seccadeler ya da diğer ismiyle mihraplı halılar, kutsal mekan anlamıyla yüklüdür. Aynı zamanda bir mescit işlevi gören namazlıklarda modelin ana temasını bir mihrap ve onun içerdiği motifler oluşturur. Her biri merkez simgeciliğini çözebilmemize yardımcı en önemli öğelerdir.” Diyanet Vakfı’nın e-satış sitesinde satılan ve fiyatı ile dikkat çeken başka ürünler de bulunuyor. TDV, Oltu taşından yapılan 10 milimetrelik tesbih için 450 TL, Ayasofya panoramasının tuval baskısı için ise 600 TL fiyat belirledi.