Nabız uygulamasına koronavirüs aşı durumu bilgilendirme özelliği eklendi. Yurttaşlar buradan aşı için belirlenen öncelik grubunda olup olmadıklarını görebilecek.

Aşı için durum bilgilendirme özelliği e-Nabız uygulamasına eklendi

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı durumu bilgilendirme özelliği ekledi.

Çin'den Türkiye'ye getirilen Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısı, bugün itibarıyla sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Aşı takviminin işlemeye başlamasıyla Bakanlık, e-Nabız uygulamasını güncelleyerek aşıyla ilgili yeni özellikler ekledi.

Yurttaşlar, uygulamaya eklenen "Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği" sayesinde aşı için belirlenen öncelik grubunda olup olmadıklarını görebilecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANMAYA BAŞLADI

Öte yandan CoronaVac aşısı, dün alınan ‘acil kullanım onayı’ kararı ardından bugün sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Aşıların, hastanelere dağıtımına bugün itibariyle devam ediliyor. Aşıların ulaştığı hastanelerde ise aşılama başladı.

KİMLER AŞI YAPTIRABİLECEK?

1. Grup: Sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler.

2. Grup: Toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler, 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler.

3. Grup: 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar.

4. Grup: İlk üç grubun dışında kalan tüm bireyler.