Aşı karşıtlarının oluşturduğu “Büyük Uyanış Hareketi”, İstanbul’un ardından Pazar günü İzmir’de de miting yapacak. (İZAHED) Başkanı Uzm. Dr. Funda Müftüoğlu, “Bu mitinge izin vermek sağlıkçıların emeklerini hiçe saymak olacaktır” dedi.

Aşı karşıtlarının İzmir mitingine tepki: Emekleri hiçe saymak demektir

BİRGÜN EGE

Aşı karşıtlarının oluşturduğu “Büyük Uyanış Hareketi”, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de miting yapacağını duyurdu. 17 Ekim Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yapılacağı açıklanan miting, İzmir Valiliği tarafından Bornova Cumhuriyet Meydanı'na alındı.

İzmir’de yapılacak aşı karşıtı mitinge tepki gösteren İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Uzm. Dr. Funda Müftüoğlu, bu mitinge izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Müftüoğlu, “En az 2 doz aşısı olan 18 yaş üstü nüfusta aşılama oranı yüzde seksenlere dayanan, büyükşehirler içinde en yüksek orana sahip Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde aşı karşıtı miting yapılması kabul edilemez. Bu grup aşı karşıtı propagandalarıyla halk sağlığı suçu işlemektedir” dedi.

Bu tür aşı karşıtı propagandaların önümüzdeki günlerde daha çok can yakacağını belirten Uzm. Dr. Müftüoğlu, “2 Sinovac ve 2 Biontech aşısını da olmuş bir uzman hekim olarak şunu söyleyebilirim ki, pandemide savaşta ilk önce aşılanan grup sağlık çalışanlarıydı. Aşılanarak hem cephede güçlenerek mücadeleye devam ettik, hem de halkımıza örnek olduk, olmaya da devam ediyoruz. İfade ettikleri gibi aşılanmayacağız, denek olmayacağız diyenlere, biz olduk hem de dört kere, üstelik çocuklarımız, anne ve babalarımız, eşlerimiz de bizlerle birlikte” diye konuştu.

Uzm. Dr. Müftüoğlu, şunları söyledi: “Valilikten, aşılamada yüz akı İzmir'de maskesiz ve mesafe kuralları gözetilmeksizin gerçekleştirilecek olan bu mitinge izin verilmemesini rica ediyoruz. Aksi bir tutum aşılamadan önce kaybedilen 445 hekimin vebali üstümüzdeyken, hastanelerde gece gündüz ailelerinden ayrı, izinleri iptal edilerek çalışan, Aile Sağlığı Merkezleri’nde ağır iş yükünün yanında bir de günde bir buçuk milyona yakın Covid-19 aşısı uygulayan sağlıkçıların emeklerini hiçe saymak olacaktır.