Mesleği eczacılık olan AKP’li vekil Selim Gültekin, mesleğini aktif olarak sürdürmediği halde aşı oldu, sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Aşı olan AKP’li vekile tepki: Eczacılık yapmıyorsanız niye oldunuz?

HABER MERKEZİ

Mesleği eczacılık olan AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin, meslektaş olduğu eşiyle birlikte bugün koronavirüs aşısı oldu. Gültekin’in, mesleği itibari ile öncelikli grupta yer alıyor olsa da milletvekilliği görevi nedeniyle mesleğini aktif olarak yapmadığı halde aşı olması tepki çekti.

Acil kullanım onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, dün akşam Ankara Şehir Hastanesi’nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine yapıldı. Bugün ise Türkiye genelinde aşılama işlemi başladı. Öğlen 13.30 itibariyle 100 bini aşkın kişi ilk doz koronavirüs aşısını oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği ilk aşama risk grubunda yer alan mesleklerden olan eczacılara aşı olma hakkı tanınıyor.

Mesleği eczacılık olan AKP Niğde Milletvekili Selim Gülktekin de meslektaş olduğu eşiyle birlikte ilk aşı olanlar arasında yer aldı.

Gültekin, kişisel Twitter hesabından şu mesajı paylaştı.

Meslek olarak öncelikli grupta yer alsa da aktif olarak mesleğini sürdürmeyen Gültekin’in aşı olması ise sosyal medyada tepki çekti.

Birçok kullanıcı, Gültekin’in mesajının altına milletvekili olduğunu hatırlatarak mesleğini aktif olarak sürdürmediği halde neden hızla aşı olduğunu sordu, eleştirdi.

Mesajlardan bazıları şöyle:

- Aktif olarak vekil değil misiniz? Eczacılığı şu anda yapmadığınızı varsayıyorum. O zaman önceliğiniz nedir? Sağlık çalışanı sayısı 1 milyon 200 bin küsurlarda deniyordu, siz de bu sayıya dahil misiniz?

- Eşiniz tamam da sayın vekil siz aktif sağlık çalışanı mısınız?

- Sayın Selim Gültekin, aktif olarak vekil değil misiniz?

- Ben hemşireyim, kronik hastalığım ‘hipertrofik kardiomyopathie’ ama hala aşı önceliğinde görünmüyorum? Sayın Fahrettin koca, bu nasıl bir öncelik açıklayabilir misiniz?