Avustralya'nın Victoria eyaletinde bir kişi, "Aşı pasaportuna hayır" diye bağırarak kendisini ateşe verdi. Hastaneye kaldırılan kişinin hayati tehlikesi sürüyor.

'Aşı pasaportuna hayır' diye bağırıp, kendini yaktı!

Avustralya'nın Victoria eyaletinde bir kişi, aşı zorunluluğu da dahil olmak üzere ülkenin koronavirüs kısıtlamalarını protesto etmek için "Aşı pasaportuna hayır" diye bağırarak kendini ateşe verdikten sonra ağır yaralandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, görgü tanıkları kimliği belirsiz bir adamın kendisini benzine batırdığını ve ateşe verdiğini belirtirken, bu sırada devam eden pandemi önlemlerine tepki gösterdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir tanık, konuyla ilgili olarak Melbourne'den Herald Sun'a verdiği demeçte, "Cildi yanıyordu, derisi gömleğime yapıştı. Pandemi önlemleri hakkında bağırıyordu" ifadelerini kullandı.

Olay sırasında yakındaki bir restoranda yemek yiyen başka bir tanık ise, adamın "Aşı pasaportuna hayır" diye bağırdığını duyduğunu, etrafa 'kitap attığını' gördüğünü ve ardından kendisine ve arabasına benzin döktüğünü söyledi. Tanık, "Bu kasıtlıydı" dedi.

1 Ocak'ta yaşanan olayda polis ve itfaiye ekipleri, kimliği belirsiz adama suyla müdahale etti. Hastaneye kaldırılan adamın durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Halkın yüzde 90'ından fazlasının iki aşısını da yaptırdığı Viktorya'da Eyalet Başbakanı Daniel Andrews kuralların sadece 5-11 yaş çocukların aşılanmasından ve yetişkinler için hazırlanan üçüncü doz programından sonra değişebileceğini söylüyor.

Viktorya'da sıkı pandemi önlemleri iki hafta önce gevşetilmişti. Mağaza, düğün ve ibadet yerleri gibi alanlara giriş yapabilmek için iki aşı yaptırma zorunluluğu kaldırılmıştı. Ancak buralarda hâlâ maske takmak gerekiyor.

Öte yandan bar, restoran, kafe, kuaför ve güzellik merkezleri gibi yerlerde aşı zorunluluğu devam ediyor.