Aşı olanlar biliyorsunuz, aşıdaki maddeden ötürü iletken oluyorlar. Ful vücüd olarak iletiyoruz artık. Hem de ne. Hem alıcı, hem verici oluyoruz. Argoda bu duruma antenselleşme deniyor.

Aşı olduktan sonra yaşınız kaç olursa olsun yarı denyo, yarı maymun, yarı malum görüşe sahip, yarı müteahhit, yarı rantiye, yarı kupon arsa, 4 kollü, 6 maaşlı, bir süre cemaatçi, sonra da “Ay beni kandırdılar hem de normal yolla da değilci”, 3 kulaklı, 5 gözlü, süpersonik evlatlarınız oluyor.

Aşı olanların cepleri parayla doluyor ve artan paralarla Çarmenzar Konaklarından ev alabiliyor. Aşı olanların altından Meybahlar eksik olmuyor. Aşı olanlar hiç şüphesiz ki bir süre peklik, bir süre tıynetsizlik, bir süre de halktan kopukluk yaşayabiliyor.

Aşı olanlar ayrıca gerçeklikten uzakta bir hayal aleminde de yaşamaya elverişli. Global çetenin –ki bilim de global bir şey zaten- oyununa gelmiş aşı olanların bir gün dedikleri, ertesi günü tutmuyor. Aşı olanlar pudra şekeri yerine zokayin içiyor. Aşı olanlar hapı kıtlama atıyor gece kulüplerinde. Aşı olanlar başkalarının mahallelerinde arabalarından yüksek sesli müzik çalarak eğleniyor. Aşı olanlar eğlenmeyi de biliyor.

Yaz yaz diz ipe bir ortam. Neden böyle peki? Yakın bir arkadaşım aşı karşıtı çıktı. Aslında kendisi tüm komplo teorilerine de inanıyor. Hem de ısrarla inanıyor. Hani dünyayı yöneten 5-6 aile ve onları yöneten 4-5 aile ve onları da yöneten 2-3 aile muhabbeti, Rotşçayldlar bilmem neler filan zaten standart pakette geliyor arkadaşıma. Aşı konusunda da “Bana hiçbir şey olmadı” gibi aşırı sağlam bir argümanla aşı karşıtlığını sürdürüyor. Sürdürdüğü yetmiyormuş gibi, eşini ve kızını da aşılattırmamış. Offf ya Allah kolaylık versin. Aşı karşıtı arkadaşım İsrail’den nefret ediyor. İsrail’den nefret ettiği gibi komple İsraillilerden de nefret ediyor. Büyük oyunun büyük aktörü İsrail ve temsil ettiği değerler diyor ve tüm bir topluma öfkesini yansıtabiliyor.

Aşı karşıtı arkadaşım bizim malum partiden de nefret ediyor. “Başımıza bunu getirdiler, şimdi de bakalım neler olacak” diyor. Hepsinin adını anarken ful küfür ediyor. Aslında birazcık bu noktada aşı karşıtı arkadaşımla ortak bir nefret nesnesi bulup empati yapar gibi oluyorum ama benim derdim insanlarla değil, fikirlerle. Aşı karşıtı arkadaşım ise sürekli hedefe odaklı.

Şimdi o kadar anlattığım aşı karşıtı arkadaşımı ama bu konular dışında gayet de iyi bir insan. Çocukluktan tanışıyoruz. Tek kötü yanı tüm komplo teorilerine inanması. Belki de inanmak istemesi. Neden gerçeklerin altında ya da üstünde meta bir gerçek aramak zorunda kalır insan acaba? Bilimle her şeyi açıklayamayacağımızı biliyorum fakar her şeyin de arkasında başka bir büyük oyun olmamalı. Yani ihtimallerin heyecanıyla neredeyse matrikste yaşadığımıza, hayatımızın ve ülkenin büyük ve kötü bir simülasyon olduğuna Bodriyarlıyabiliriz.

Çok şükür bugünleri de gördük, hala hayattayız bu da bir şey. Son olarak Yargılanacaksın Bill Gates

Türkiye: İnanılmaz, yaşanır.