MHP Lideri Bahçeli kendisine Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru soran gazeteciye “İşine bak” dedi. Yanında bulunan vekiller ve korumalar ise gazetecileri itekledi. Basın meslek örgütleri “İşimiz soru sormak” dedi.

Asıl sen işine bak

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalardır sessiz kaldığı eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nu ‘Hadi işine bak’ diyerek hedef aldı.

Basın mensupları, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından Devlet Bahçeli’ye sorular yöneltti. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Erdoğan’ın yeniden adaylığı tartışmalarına ilişkin Bahçeli’ye soru yöneltti. Bahçeli ise verdiği yanıtta, "Beni dinlememişsiniz, o anlaşılıyor" dedi.

Bahçeli, Sinan Ateş cinayetinde MHP’nin suçlanmasına ilişkin bir soru soran Yazıcıoğlu’nu "Hadi işine bak" diyerek hedef aldı. Bahçeli’nin ‘cevabının’ ardından korumalar ve MHP’li vekiller gazetecileri iterek uzaklaştırdı.

SORU SORMAK GÖREVİM

Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, KRT TV’ye yaptığı açıklamada, "Benim için üzücü olan nokta, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması; polis değil, korumalar değil... Böyle bir milletvekilinin kendine görev edinerek böyle bir tutum alması benim için üzücü oldu. Bir gazeteci olarak bir siyasi partinin liderinin açıklamasına ilişkin kendisine yanıt verecek bir tutum olamaz. Gazeteciliğin temel görevinin soru sormak olarak tanımladım ben. MHP Grubu çıkışında birkaç haftadır Sinan Ateş cinayeti gündemde olmasına rağmen soru almıyoruz şeklinde bir tutum vardı."

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de, gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nu hedef aldı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Özdemir, "Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte ajan provokatör edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlâkıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir" dedi.

BASIN ÖRGÜTLERİ KINADI

Basın meslek örgütleri ise olaya ilişkin yaptıkları açıklamada Bahçeli’yi kınadı. DİSK Basın İş’ten yapılan açıklamada “Bahçeli’ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak!" denildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "İşimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. İşimizin yüz akı Yıldız Yazıcıoğlu’na yapılanı kabul etmiyoruz. Yıldız Yazıcıoğlu’na Yüce Meclis’in çatısı altında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Parlamento Muhabirleri Derneği’nden yapılan açıklamada ise şunlar aktarıldı: “İşlerini yaptıkları sırada gazeteci arkadaşlarımıza, liderlerin çevresinde bulunan görevlilerin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunması kabul edilemez. Genel başkanların da iradesi dışında, soru beğenmek ya da beğenmemek, hangi sorunun sorulacağına ya da sorulmayacağına karar vermek, bu görevlilerin işi değildir. Çalıştıkları kurumların kimliği, duruşu ne olursa olsun, gazeteci arkadaşlarımıza yönelik şiddete varan müdahaleleri kınıyor ve reddediyoruz.”

***

TUTUKLU SAYISI 15’E ÇIKTI

Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli daha tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 15’e çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler A.A. ve Ç.Z’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Nöbetçi hâkimlikçe sorgulanan iki zanlı tutuklandı. Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık’ta Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.Soruşturmada daha önce 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

***

HABERTÜRK, MUHABİRİ KOVDU

Habertürk TV yönetimi, et fiyatları ile ilgili tartışma konusu olan “Karne hediyesi et alan çocuk” başlıklı haberiyle ilgili başlatılan incelemenin tamamlandığını duyurdu. Yapılan incelemeler sonucunda haberi yapan muhabirin işine son verildiği duyurulan Habertürk açıklamasında, “Muhabirimizin haberde konuşan çocukla gazetecilik ilke ve kurallarına tümüyle aykırı olarak, çocuğa nasıl konuşacağına ilişkin dikte edici ve yönlendirici nitelikte ön konuşma yaptığı ve çocuğun bu yönlendirme doğrultusunda konuştuğu maalesef tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.