Asıl sorumluları gizleyen bilirkişiye meslekten men

HABER MERKEZİ

Çorlu Tren Katliamı’nda TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı'nın asli sorumluluğunu yok sayan rapora imza atan, bilirkişi Bedri Duman'a bir aylık ‘meslekten men’ cezası verildi.

8 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen, 7’si çocuk, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300'ün üzerinde kişinin ise yaralandığı Çorlu Tren Katliamı’nın dava dosyasına bilirkişi olarak atanan makine mühendisi Bedri Duman’a, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası tarafından ‘meslekten bir ay men’ cezası verildi.

sendika.org’un haberine göre, bilirkişi Duman, veriler TCDD Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Bakanlığını işaret etse de bu kurumların asli sorumluluğunu yok sayan raporu hazırlayan heyet içerisinde yer almıştı. Bunun üzerine de TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Duman hakkında soruşturma başlatmıştı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle oluşturulan bilirkişi heyeti hazırladığı rapor, 8 Ekim 2018 tarihinde savcılığa sunulmuştu. Raporda TCDD yönetiminin üst kademesine ilişkin herhangi bir ihmale değinilmezken raporun ardından TCDD’nin alt kademelerinde görevli dört kişi hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla dava açılmıştı.