BioNTech aşısı için 3. doz aşılama evresine geçilirken, Türkiye’de hala aşısını yaptırmayan veya tamamlamayan milyonlarca kişi bulunuyor. Halen aşı yaptırmayan 14 milyon kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Aşılama durma noktasına geldi: Halen aşı yaptırmayan 14 milyon kişi var

Türkiye’de koronavirüs aşılaması son 6 ayın en düşük seviyesine geldi. Halen aşı yaptırmayan 14 milyon kişi olduğu belirtiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 8,6 milyon kişinin, zamanı gelmesine rağmen 2. ve 3. doz aşılarını yaptırmadığını söyledi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, son iki haftadır aşılama hafta sonları 60 bin, hafta içi ise günlük 160-180 bin seviyesine kadar indi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de en az iki doz aşısını yaptıranların toplam nüfusa oranı yüzde 60’a ulaştı. Ancak giderek yavaşlayan aşılama, son altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Yapılan aşıların artık büyük bir bölümünü ise ikinci ve üçüncü doz aşılar oluşturuyor.

Günlük ilk doz aşı sayısı 30 binler seviyesine kadar düşerken, hafta sonları bu rakam 15 bine kadar geriledi. Aşılama hızının beklentilerin altında kalması, toplum bağışıklığına ulaşılmasını da geciktiriyor. Hâlen aşısını yaptırmayan yaklaşık 14 milyon kişi bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, dün yaptığı paylaşımda aşılama sayılarına ilişkin bilgi verdi. Koca, “Yaklaşık 8,6 Milyon kişi zamanı gelmiş olan 2. veya 3. doz aşısını yaptırmadı. Aşının tam olması, doz sayısına ve dozlar arasındaki sürenin uzamamasına bağlı. Bildirimlerimiz bu sürelere göre yapılıyor. Aşının gücünden daha çok yararlanabilmek için AŞI TAKVİMİNİZE UYMALISINIZ” dedi.