Aşırı sağ şiddetin işlendiği “İçerideki Düşman – Neo Naziler ve Alman Devleti” isimli belgesel, Almanya'da çeşitli televizyonlarda yayınlanacak.

Aşırı sağ şiddet belgesele konu oldu: İçerideki Düşman – Neo Naziler ve Alman Devleti

Federal Almanya‘daki aşırı sağ şiddetle ilgili “redfish“ medya grubu tarafından hazırlanan “İçerideki Düşman – Neo Naziler ve Alman Devleti” (The Enemy Within – Neo - Nazis The German State“ başlıklı belgeselin yarından itibaren çeşitli televizyonlarda yayınlanacağı öğrenildi.

Başta Hanau katliamı ve NSU seri cinayetleri olmak üzeri son yıllarda Almanya‘da meydana gelen aşırı sağ terör eylemlerini gerçekleştiren örgüt ve kişilerin, yasal düzeyde faaliyet gösteren NPD gibi aşırı sağcı partilerle ve yasal örgütlerle bağlantılarını araştıran, devletin güvenlik organları içindeki uzantılarını sorgulayan belgeselde, bu iddialar, bir yandan bunlara karşı mücadele eden politikacılar ve uzmanlarla, diğer yandan da tanınmış bir neo-nazi liderle yapılan söyleşilerle sorgulanıyor.

II. Dünya Savaşı‘ndan sonraki Federal Almanya Cumhuriyeti‘nin kuruluş sürecinde çok sayıda nazinin yeni devlet yapılanması içinde üst düzey görevler aldığını tarihsel belgeler ve görüntüler eşliğinde izleyen belgeselde, özellikle savaşın kaybedileceğini görünce karşı tarafa geçin Hitler ordusu generallerinden Reinhard Gehlen‘in, Amerikalıların gözetiminde yeni istihbarat örgütünün kuruluşunda oynadığı aktif role dikkat çekiliyor.