Aşırı sağcı İtalyan lider Türk fındığı kullanıldığı için Nutella'yı boykot ettiğini açıkladı

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini taraftarlarıyla bir araya geldiği bir mitingde Türk fındıklarını kullandığı için Nutella'yı boykot ettiğini açıkladı.

Salvini yaptığı açıklamada İtalyan şirket Ferrero'nun ürettiği Nutella'da Türkiye'den ithal fındıkların kullanıldığını öğrendikten sonra yemediğini belirtti.

T24'ün The Telegraph'dan aktardığı haberine göre Salvini, "Nutella'nın Türk fındığı kullandığını öğrendim. Ve ben İtalyan ürünlerini kullanan şirketlere yardım etmeyi tercih ediyorum. İtalyan olanları yemeği, İtalyan çiftçilere yardım etmeyi tercihe derim çünkü onların yardıma ihtiyacı var" dedi.

İtalya Sanayi Bakanı Yardımcısı Stefano Buffagni, "Kafayı yemiş. İtalya'nın en çok bilinen ve dünya çapında satılan ürününe saldırması da bunun kanıtı. Ferrero, İtalya'da binlerce kişiye istihdam sağlayan önde gelen bir şirket," dedi, "Türk fındıklarının da kullanıldığı doğru. Ama fındıkların dörtte biri İtalya'dan geliyor ki bu da ürünün talebini tam karşılamıyor" diye ekledi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.