Asırlık çınarları asfalta kurban etmek vicdansızlıktır!

Haber Merkezi

Antalya Kemer-Kumluca Karayolunun Ulupınar mahallesinde bölünmüş yol çalışması nedeniyle asırlık çınar ağaçları yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Ulupınar’ın simgesi olan ağaçların kesilmesini istemeyen yurttaşlar ise günlerdir nöbette.

asirlik-cinarlari-asfalta-kurban-etmek-vicdansizliktir-769545-1.TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, konuyu meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP’li Özer, MAKYOL firması tarafından yürütülen yol çalışmaları sırasında, kaç tane çınar, kızılçam ve Akdeniz Servisi ağacı kesildiğinin açıklanmasını istedi. Ağaçların kesilmesiyle doğal varlıkların ve asırlık mirasın yok olacağının unutulmaması gerektiğini söyleyen Özer, ayrıca bölgede heyelan riski bulunduğunu kaydetti. Özer, anıt ağaç özelliği taşıyan çınarların korunarak da yol genişletilmesi yapılabileceğine dikkat çekti: “Bu asırlık ağaçları asfalt için kurban etmek vicdansızlık. Yol, çınarların konumlarına göre daralıp genişleyebilir” dedi. Özer nöbet tutan vatandaşları da ziyaret ederek destek verdi.

İNŞAAT MAKYOL FİRMASINDA

Yolun yapım işi AKP’nin gözbebeği firmalardan olan MAKYOL tarafından yürütülüyor. Büyük kısmı Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinden geçen karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesi çalışmaları yıllardır bitirilemiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihalelerini kimseye kaptırmamasıyla ünlü MAKYOL kamuoyunda Cengiz, Limak ve Kalyon ortaklığıyla da biliniyor.

asirlik-cinarlari-asfalta-kurban-etmek-vicdansizliktir-769546-1.

4 SENE ÖNCE ÇINARLAR İÇİN SEFERBER OLUNMUŞ

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, dört sene önce dönemin Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016’yı Çınar Yılı ilan ettiğini hatırlatarak şu ifadelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusuyla ülkenin dört bir yanında 200 binin üzerinde çınar ağacı fidanı dikimi için seferberlik başlatılmıştı. O zaman on binlerce çınar fidanı karayollarının kenarına dikilmişti. Dört yıl önce çınar ağacı dikmek için seferberlik başlatan hükümet şimdi Antalya’da karayolunu genişletmek için asırlık çınar ağaçlarını kesiyor! Samimiyetsizler ve biz maalesef hiç şaşırmıyoruz.”