Asistan doktor, nöbetçi ortopedi asistanını uykusunda bıçaklayarak öldürdü

Haber Merkezi

İstanbul Sarıyer'deki Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nde asistan doktor Yavuz Sümter nöbet dinlenme odasında uyuyan Kaan Erol'u defalarca bıçaklayarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre; Gece nöbeti sırasında dinlenme odasında uyuyan Kaan Erol'u bıçaklayan Yavuz Sümter'in daha önce hastaneden istifa etmek istediği ancak istifasının kabul edilmediği iddia edildi.

Meslektaşını bıçaklayarak ölümüne neden olan doktor Sarıyer Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifade verme işlemlerinin bitiminin ardından adliyeye sevk edildi. Cinayetin sebebi ise henüz bilinmiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan doktorun meslektaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Sarıyer İlçesi'nde bulunan Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöbetçi olan ortopedi ve travmatoloji asistanı Dr. Kaan Erol'un meslektaşı tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu sabah, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöbetçi olan ortopedi ve travmatoloji asistanı hekimimiz, bir meslektaşı tarafından saldırıya uğramıştır. Saldırıya uğrayan hekimimize derhal acil müdahale yapılmış ancak tüm çabalara rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüz inceleme başlatmıştır. Fail, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmış olup Savcılık soruşturması devam etmektedir. Hayatını kaybeden hekimimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz."

İstanbul Tabip Odası'ndan açıklama

İstanbul Tabip Odası, cinayetle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada,"Yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz bilgiler Dr. Kaan Erol’la Yavuz Sümter arasında bir husumet olduğu, olay gecesi 'az hasta bakma/çok hasta bakma, az çalışma/çok çalışma' ya da başka bir nedenle tartıştıkları doğrulanmamaktadır. Yavuz Sümter’in olay gecesi hastanede nöbetçi/görevli olmadığı ve sabaha karşı yanında bir bıçakla hastaneye gelip doğrudan acil doktor odasına yönelerek cinayeti işlediği görgü tanıklarınca ifade edilmektedir. Edinilen bu bilgilerden taammüden bir cinayetin söz konusu olduğu anlaşılmaktadır. Failin cinayeti hangi saikle işlediğinin yapılacak idari ve adli soruşturmalar ve yargılama sürecinde ortaya çıkarılmasını bekliyoruz" denildi.