Antep’te köpeklerin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş´in Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde 4 saat süren ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, “Şu an gayet iyi, yoğun bakımda izleniyor” dedi.

Asiye Ateş’in sağlık durumuna ilişkin açıklama: “Şu an gayet iyi”

Antep’te Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık'ta bir sitede 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama yapıldı.

DHA'da yer alan habere göre Asiye Ateş’in başarılı ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, küçük kızın durumunun iyi olduğunu belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından dün yaklaşık 4 saatlik ameliyatla Asiye’ye doku nakli yapılmıştı.

Asiye’nin sağlık durumuyla ilgili konuşan Özkan, “Bir miktar hayati önemi olduğu için de doku naklini biraz öne aldık ve dün ilk ameliyatını yaptık. Başarılı geçti. Hasta takip ediliyor” dedi.

Asiye'ye yapılan doku nakli ameliyatında, dokuların sırtından ve bacağından alındığını belirten Prof. Dr. Özkan, "Ek doku talebi gerekebilir. Bakacağız. Epeyce derin yarası ve kemik eksiklikleri vardı. Bunları tamamlamaya çalışacağız. Beyinde şu anda bir hasar yok. Ama ilerde enfeksiyon olur mu takip edeceğiz. İşitme ve his kaybı olup olmadığını takip edeceğiz. Öncelikle hayati dokularını naklettik. Şu an gayet iyi, yoğun bakımda izleniyor. Ailesiyle de görüştüm. Şu an için bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.