İBB’nin başlattığı ‘askıda fatura’ uygulamasına Aydın Büyükşehir Belediyesi de katıldı

‘Askıda fatura’ uygulaması bir kentte daha başladı

BİRGÜN EGE

İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından başlatılan ‘askıda fatura’ uygulaması bir kentte daha hayata geçti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu, uygulamayı başlattıklarını duyurdu.

Koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler nedeniyle ekonomik zorluk çeken ve faturalarını ödeyemeyen yurttaşlar için İBB bünyesinde ‘askıda fatura’ uygulaması başlatılmış, bu kapsamda 10 milyon TL’nin üzerinde değerdeki 100 bini aşkın fatura ödenmişti.

Aynı uygulamayı Aydın Büyükşehir Belediyesi de hayata geçirdi.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajında uygulamayı duyurarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

İmamoğlu da Çerçioğlu’nun mesajına, “Dayanışma ve iyilik kazanacak” diyerek yanıt verdi.

Askıda fatura uygulamasının internet sitesinde ise Çerçioğlu’nun şu mesajı yer aldı:

“Kıymetli hemşehrilerim;

Uzun süredir tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadele ediyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte her daim vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu sebeple mevcut dayanışmamızı büyütmek ve yardımlaşmayı artırmak adına ‘Askıda Fatura’ uygulamamızı başlatıyoruz.

Ödemekte güçlük çektiğiniz su faturalarını bu sisteme yükleyerek hayırsever vatandaşlarımızın desteğini alacak, onlar tarafından ödenecek faturalar ile birlik ve beraberliğimiz daha da anlam bulacaktır.

Kampanyamıza katılarak ihtiyaç sahiplerine destek olacak tüm hayırsever vatandaşlarımıza şimdiden en içten şükranlarımı sunuyorum.”

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 'askıda fatura' sistemine buradan ulaşabilirsiniz.

ASKIDA FATURA' NEDİR?

İBB’nin başlattığı askıda fatura uygulamasında ödeme yapamayan yurttaşların sisteme girdiği faturalar yardım etmek isteyen başka yurttaşlar tarafından ödeniyor. Sistemde kim faturasının ödendiği veya kimin ödeme yaptığını ilişkin bilgiler paylaşılmıyor, yalnızca fatura miktarları görünüyor.