Aslan'a büyük şok

Çarşamba mesaisinde Kayseri’deyiz… Bir tarafa Altay mağlubiyetiyle başladığı sezonda sonradan toparlanan ev sahibi, diğer yanda yeniden yapılanma sürecinin sıkıntılarını yaşayan Galatasaray… Sıkışık fikstürde iki ekibin nasıl oynayacağı papatya falı baktırıyor.

Hatay’dan mağlup dönen Kayserispor’da gözler Mensah’la Thiam’da olacak. Hikmet Karaman’ın elindeki oyuncu grubu buram buram dört büyükler kokuyor. Eski takıma karşı mücadele edeceklerden Emrah Başsan olmasa da, sol bek Carole’ün performansı özellikle merak ediliyor. İleride basan rakiplere karşı savunmadan çıkarken zorluk yaşayan Galatasaray o kadar fazla değişiklik yapmış ki Karaman’ın

Lazio galibiyetinden sonra Alanyaspor karşısında pek varlık gösteremeyen, son üç maçta yedi puan kaybeden Aslan’da Fatih Terim, haftasonu işaretini verdiği rotasyona gitmiş. Savunmada Alparslan, orta sahada çiçeği burnunda yeni transfer Assunçao, Emre Kılınç, Rizespor’dan transferi yılan hikâyesine dönen Oğulcan ve Alanya maçında diri bir görüntü çizen Mustafa Muhammed’i sahaya süren Terim, belli ki takımının mücadele gücünü artırmayı hedeflemiş.

Üç saat evvel Süper Lig tarihinin en erken golünü atan Muhammet Demir kadar olmasın, santradan 30 saniye sonra tabela değişebilirdi. Emrah bomboş durumda kötü vurmuştu.

16’da gelişen kontrada Oğulcan’ın şutunda Lung başarılıydı. Muslera’nın topla ilişkisi yine canları sıkadursun, Cimbom yine geriden pasla çıkmaya çalışıyordu. 39’da Kayserispor öndeydi. Mensah’ın kullandığı serbest atışta Thiam ağları bulmuştu. 45’te fark ikiydi! Savunmadan çıkarken kaptırılan topu müthiş bir vuruşla ağlara gönderen eski Galatasaraylı Emrah’tı…

Rotasyon yapması gereken maçta rotasyon yapmayıp yapmaması gereken maçta yapan, orta sahayı kalabalık tutan oyuncuları İstanbul’da bırakan Terim’in ikinci devre yapacakları merak konusuydu…

İkinci yarıda Ömer, Kerem ve Morutan giriyor; Emre, Van Arnholt ve Feghouli çıkıyordu. Terim yine üç değişiklik yapmıştı. 51’de VAR yardımıyla Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösteriyordu. Yedlin’in voleybolculara nazire yaparcasına topa girişi inanılmazdı. Atışı kullanan Thiam ağları bir kez daha havalandırıyordu.

Kalan dakikalar adeta formalite icabıydı; ev sahibi taraftarlar için çok coşkulu olsa da, Galatasaraylılar için azaptı!

Kayserispor çok da zorlanmadan rakibini perişan etti. Bu sonuç onlar adına ilerisi için umut verecektir. Galatasaray’a gelince… Yedlin’in amatör kümede bile göremeyeceğiniz penaltısı belki de her şeyin özeti. Bir orkestrada bu kadar enstrüman birbiriyle uyumsuz olur mu? Peki bir şefin aşağı yukarı her tercihi yanlış olur mu? Çanlar Terim için çalıyor!