Aslan'a gümrük engeli
FOTOĞRAF: AA

Seyrantepe’de bayramların kesiştiği günde Pazar mesaisi… Lider Galatasaray, bayramın son gününde ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük’ü ağırlıyor. Şüphesiz Aslan 23 Nisan’da kazanıp derbiye çocuklar gibi şen gitmeyi hedefliyor, taraftarı için bayramı uzatmayı istiyor.Farklı kazanılan Alanyaspor maçının devre arasında çıkan Icardi’yi zorlamıyordu Okan Buruk. İtalyan forvetin yerine Zaniolo’yla başlayan başarılı hoca, onun dışında ideal 11’ini sahaya sürmüş. Geldiği günden beri saman alevi misali parlayan oyuncunun Mertens’le uyumu merak ediliyor. Sonuca göre Icardi’nin riske edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Arjantinli santrfor dışında Kerem, Boey. Oliveira sarı kart görürse Beşiktaş karşısında oynamayacak. Hal böyle olunca gözler biraz da onlarda olacak.

Memleketin çok atıp çok yiyen takımlarından Karagümrük’te kaleci Batuhan iğneyle sahaya çıkıyor. Galatasaray’dan kiralanan file bekçisi şüphesiz sosyal medyada ziyadesiyle konuşulacak. Başbakan Pirlo Shukurov’un cezalı, Ricci’nin de sakat olmasından kelli orta sahayı Lawrence-Ozdoev-Bertolacci’ye teslim ederken gözler kırmızı-siyahlıların ileri üçlüsü Saba-Borini-Diagne’de olacak.Hızlı başlayan maçta 3. dakikada Aslan öndeydi. Savunmasının gerisine sarkan Boey, Kerem’e “al da at” demişti. 18’de defansın arkasına sarkan Diagne soluyla skoru eşitlemişti. Gerek Nelsson, gerek Muslera hatalıydı. 26’da Muslera’nın  pasını kapan Saba’nın bulduğu Borini affetmiyordu. 30’da fark ikiydi! Boey’den seken top direkten dönmüş, Borini’ye dokunmak kalmıştı. İlk yarının sonunda VAR yardımıyla penaltı verilen pozisyon bayağı tartışılacaktı. Atışı kullanan Oliveira ağları bulmuştu. Sanki ikinci yarı her şeye gebeydi…İkinci yarıda da Karagümrük tehlikeler yaratmaya devam ediyordu. Oyun Icardi diye bağırıyordu. 60’ta Zaniolo yerini Icardi’ye bırakmıştı. Rashica, Biraschi’nin darbesiyle yerde kaldığı pozisyona Volkan Bayarslan penaltı demiş, 68’de Icardi felaket bir vuruşla topu Batuhan’a teslim etmişti.Galatasaray bastırsa da panik havası hâkimdi. 80’de ceza sahasında savunmanın ancak uzaklaştırabildiği topu ağlara yollayan Boey skoru eşitlemişti.

Uzatmalarda Galatasaray denemeye devam ediyordu. Fakat Konya deplasmanına göre daha kontrollü olmaları dikkat çekiyordu. Altı golün atıldığı karşılaşmada taraflar birer puana razı oluyordu.3-1 geriye düşen Aslan’ın puan alması iyi. Belki de bu beraberlik sezon sonunda şampiyon yapacak. Fakat Nelsson’un belki de derbi öncesi en kötü Galatasaray maçını oynaması düşündürücü. O ve Muslera’nın hataları arka arkaya golleri getirirken, Icardi’nin laubali penaltısı yine gün adına kötü notlardan tıpkı ilk 11’de başlayan Zainolo’nun performansı gibi. Karagümrük’e gelince… Harika bir devre oynadılar. İkinci yarı biraz daha rakiplerinin üstüne gidebilseler, kazanabilirlerdi. Zirve daha çok karışacak gibi gözüküyor. Haftaya derbi için şimdiden yerlerinizi ayırın!