Son haftalarda oynadığı futbolla eleştiri oklarının hedefinde olan Galatasaray evinde ağırladığı Akhisar Belediye’yi rahat bir oyun sonucunda 6-0 mağlup etmeyi başardı

Aslan, Akhisar’a patladı

Galatasaray, Karabük deplasmanında aldığı mağlubiyetin ardından, zirve yarışında henüz havlu atmadığını, Akhisar karşısındaki 6-0’lık galibiyetle gösterdi.

Galatasaray Wesley Sneijder’ın takıma katılışı ile beraber Arena’da oynadığı maçların neredeyse tümüne çok hızlı başlıyor ve maçın başında skor bularak oyun temposunu da kendi istediği şekilde ayarlamak istiyor. Zira bu yaş ortalaması yüksek, ancak ileri uçtaki oyuncularının tehlike yaratma yeteneği ve oyun zekası güçlü olduğu takım, skorun dengede olduğu veya geriye düşülen maçları, teknik direktörüyle ve futbolcusuyla iyi oynayamıyor.Bahsettiğimiz şey son 3-4 sezondur kronikleşen bir problem ve Hamza Hamzaoğlu döneminde kazanılan şampiyonlukta dahi takım ligin son bölümünde birbirini izleyen 1-0’lık galibiyetler sırasında oldukça zorlanmıştı. Yani bu maç başındaki baskının anlaşılabilir bir sebebi var, dün akşamki gibi kendi ceza sahasına kapanmışken dahi o bölgede boşluklar bırakan bir takım olduğunda maç 45 dakikada bitiyor, bu boşlukları vermeyen bir takımla karşılaşıldığında ise maçın sonunda piyango iki tarafa da vurabiliyor. İlk yarıdaki Trabzonspor maçında olduğu gibi. Sezonun geri kalanında da aynı filmi birkaç kere izleyeceğiz, dolayısıyla 6 gollü bir galibiyeti aslında tek bir değişkenle açıklamak mümkün.

Galatasaray Akhisar Süper Lig’e çıktığından beri Arena’da oynadığı 4 maçtan da galip ayrılmış ve 14 gol atıp 4 gol görmüştü kalesinde. Bu galibiyetlerden iki tanesi 3-0 ve 6-1’lik galibiyetlerdi ki o maçlarda da Galatasaray dün akşamki kadar rahattı. Sezon başından beri Galatasaray’ın ön alanda çok yetenekli ve ince dokunuşlarla skor tabelasını değiştirecek oyuncuları olduğu ve bununla aynı oranda savunma hattında ciddi zaafları olduğu konuşuluyordu ve bunu biz de bu köşede defalarca yazdık. Geçen haftaki Karabükspor deplasmanı ardından gelen 6 gollü Akhisar galibiyeti, bu, aralarında performans açısından uçurum olan iki maça da savunma ve hücum hattındaki kalite farkını göz önüne alarak bakmamızı gerektiriyor. Tabii Akhisar’ın neredeyse Riekerink’in takımının işini hiç zorlaştırmamasının da bunda etkisi var. Galatasaraylı taraftarlar belki bu yaklaşımı yadırgayabilirler, ancak takımlarının performansını değerlendirirken kendilerine baz alacakları maç geçtiğimiz hafta oynanan Karabük maçı olmalı, 6-0’lık galibiyete rağen dün akşam kazanılan Akhisar maçı değil.