Aslan, Altay'ı ateşe attı

ALİ MURAT HAMARAT

İzmir’de kritik dönemeç… Bir tarafta düşme hattındaki Altay, diğer yanda tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray… Umut, Kaf Dağı’nın ardında gözükse de, ev sahibi lige tutunmak için kazanmak zorunda. Deplasman ekibiyse bugün puan alıp düşmemeyi aritmetik olarak da garantilemeyi hedefliyor.

Siyah-beyazlılarda tek hedef mutlak galibiyet. Takımın önemli isimlerinden Bamba ve Naderi’nin sakatlığında gözler Rodriguez ve Thaciano’ya çevrilmiş durumda. Kulübedeki Kappel ve Pinares’in skora göre oyuna sonradan dahil olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mücadeleden çıkacak sonucu, ayrıca dört şehir de heyecanla bekliyor.

Sarı-kırmızılılarda son haftalarda gençleri bekleyenler yine yanılmış. Gelecek sezon takımın başında olması beklenmeyen Domenec Torrent, bu mücadeleye de Babel ve Gomis’le başlıyor. Bu deneyimli yıldızlara güvenen İspanyol hoca, Taylan’ın yokluğunda Emre Kılınç’ı sahaya atmış. Sezonun camia adına belki de tek heyecan veren unsuru olan Kerem, bakalım İzmir’de hünerlerini konuşturacak mı?

İlk bölümde Altay etkiliydi. Orta sahada İzmir ekibinin en iyilerinden Poko, 6. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdiyse de tehlike büyümemişti. Hemen akabinde Aslan için bir sezon klasiği söz konusuydu. Defanstan çıkarken Nelsson’un kaptırdığı top bu sefer gol olmamıştı. 8’de Aslan öndeydi. Berkan’ın bulduğu Kerem, çaprazdan sol ayağıyla Lis’i avlamıştı.

İlk 20 dakikada üç önemli kurtarışa imza atan Lis, farkın artmasını engelliyordu. İlk devreden Kerem’in güzel golüyle, tribünlerin coşkuyla söylediği İzmir Marşı akıllarda kalıyordu.

55’te Marcao’nun sakatlanması dengeleri değiştirecek miydi? Brezilyalı stoperin çıkarken oyunu geciktirmesi dikkat çekiciydi. Son 25’te iki hoca da yaptıkları hamlelerle dizginlerini eline almak istiyordu. Babel ve Gomis’i çıkaran Torrent, Mustafa Muhammed ile Cicaldau’yu çimlere atarken, Altay’da da gözler delifişek Kappel’de olacaktı…

67’de Altay tehlikeli geliyor, Alparslan’ı rahat geçen Poko son hareketi yapamıyordu. 84’te Kappel’in şutunu Muslera çıkarıyordu. Uzatmalarda yakın mesafeden Poko’nun kafasını Muslera çeliyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Aslan İzmir’den galibiyetle dönüyordu.

Bu sonuçla Altay’ın işi mucizelere kalırken, Anadolu’nun bazı şehirleri derin nefes aldı. Son dakikalarda 40 yaşındaki stoper İbrahim Özdemir ve maça savunmada başlayan Thiam’la gol aramaları, işlerinin ne kadar zor olduğunu anlatıyor olsa gerek. Kadroları ligin o kadar altındaki ki puan sıralamasında daha da altta olabilirlerdi. Havluyu haftaya atarlarsa şaşırmamalı… Galatasaray’a gelince, çok rahat kazanabilecekleri maçı zora soktular. Torrent’in gerek kadro tercihi, gerek yaptığı değişiklikler günü kurtarmaktan fazlası değil. Gelecek sezon olmayacak yaşlı futbolcularla kazanmaya çalışmak, taraftarı kahrediyor. Sarı-kırmızılılarda herkes seçimi bekliyor. Fakat ilerisi, bugünden bakınca bayağı karanlık gözüküyor!