Aslan bitti demeden bitmez

Bitime iki maç kala Denizli’deyiz… Bir tarafta ligden düşen ilk takım olan ev sahibi, öbür yanda şampiyonluk kovalayan Galatasaray. Aslan için olasılık az ancak son düdüğe kadar mücadele etmek sporun olmazsa olmazı!

Başlama vuruşu öncesinde Denizlispor’da eksikler dikkat çekiyor. Horozlar’da tecrübeli golcü Rodallega çimlerde yerini alırken, sarı-kırmızılılardan kiralanan Ali Yavuz da forma bulmuş durumda. Yeşil-siyahlılarda şans bulan bazı oyuncular, belki de kendilerini son kez ispatlamak için sahne alacak.

Derbi galibiyetiyle zirveyi kızıştıran Cimbom’da averaj hesapları yapılıyor. Beşiktaş’ın son iki maçta kaybetmesi halinde, onları geçmek için bol gol atması gereken Aslan’da Halil forvet başlıyor. Falcao’nun yokluğunda Fatih Terim’in sahaya sürdüğü Babel-Arda- Emre Akbaba üçlüsü, bakalım tecrübeli hocanın yüzünü güldürecek mi… Şampiyon olabilmek için rakiplerinin puan kaybını bekleyen sarı-kırmızılılarda şüphesiz gözler sahada, kulaklar İstanbul’da olacak.

Hızlı başlayan maçta her iki takım da kaleyi yokluyordu. İlk beş dakikada deplasman ekibinde Arda, ev sahibinde ise Hasan tabelayı değiştirebilirdi. 19’da yine Hasan sol çaprazdan Muslera’ya takılıyordu.

24’te Aslan öndeydi. Kornerden gelen topa Halil kafayı vurmuş, başta faul denen pozisyon sonra VAR yardımıyla gol olmuştu. Hemen akabinde Arda kötü vurmuştu. 33’te Muhammet’in elle müdahalesine penaltı kararı çıkmış, Babel beyaz noktadan hata yapmamıştı. 42’de yine VAR yardımıyla hakem Abdülkadir Bitigen penaltı noktasını gösteriyordu. Bu dakikaya kadar sahada görünmeyen Emre Akbaba, kaleci Abdülkadir’e takılmıştı. Soyunma odasına bu skorla gidilirken, İstanbul’dan gelen haberler Aslan’ın istediği gibiydi.

İkinci yarıda da Aslan etkiliydi. 55’te Halil müsait durumda kaleciyi geçemiyordu. 56’da üç değişiklik yapan Terim, gol için kozlarını oynarken orta sahayı boşaltıyordu. 62’de Taylan topu kaptırmış, Recep Niyaz farkı bire indirmişti.

82’de hakem bir daha penaltı veriyor, Abdülkadir bu sefer Mustafa Muhammed’e hayır diyordu. VAR genç kalecinin erken hareketlendiği konusunda hakemi uyarınca atış tekrarlanıyor, Rodellega itirazdan ikinci sarıyı görüp atılıyordu. Mustafa Muhammed ikinci denemesinde hata yapmamıştı. 89’da fark üçtü! Onyekuru’nun bulduğu Mustafa Muhammed müsait durumda ağları havalandırmıştı. Uzatmalarda başka gol olmayınca, Galatasaray Denizli’den 4-1’lik galibiyetle dönüyordu. İstanbul’dan gelen sonuçlarla bu sonuç bir anda bambaşka bir değer kazanıyordu.

Ligden düşen Denizlispor’da genç Abdülkadir kalesinde devleşti. Onun dışında pek varlık gösteremediler… Galatasaray’a gelince… Üçüncü gittikleri deplasmandan ikinci dönüyorlar. Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada, sarı-kırmızılılar altın buldu. Kartal lider, Aslan averajla ikinci. İki takım arası artık iki averaj… Cumartesi gününe kalp dayanmaz!