Bu farklı galibiyetle Galatasaray, haftaya oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi moral depoladı. Terim’in öğrencileri sonuca güle oynaya giderken, tabela çok daha trajik olabilirdi.

Aslan'dan 6 golle zirveye mesaj

Seyrantepe’de suare vakti… Bir tarafta son iki maçtır kazanamayan Galatasaray, öbür yanda son Hatayspor mücadelesini kazanarak biraz nefes alan Gençlerbirliği… Rakiplerinin aldığı galibiyetlerden sonra Aslan, yarıştan geri kalmamak adına muhakkak kazanmak istiyor.

Ev sahibi cephesinde Fatih Terim kulübeye dönmüş durumda. Tecrübeli hoca, tel tel döküldükleri Konyaspor deplasmanının faturasını beklere kesmiş gözüküyor. Gerek Antalyaspor, gerek de Konyaspor karşısında kötü bir performans çizen Linnes’le Saracchi, kızağa çekilmiş. Bu sezon zaman zaman iyi bir görüntü çizen Emre Taşdemir olmasa da 11 aydır ilk 11 görmemiş Şener’in durumu özellikle merak ediliyor. Son haftalarda pek varlık gösteremeyen Emre Akbaba yine forma bulurken, korona illetinin sert vurduğu Babel kenarda. Yedeklerde bir orta saha oyuncusunun bile olmaması dikkat çekiyor.

Deplasman ekibinde son anda kadrodan çıkarılan kaleci Nordfeldt’in yerine genç Übeyd görev yapacak. Cezalı Sio’nun yokluğunda Ayite ileri uçta görev yapacak. Takımın forvetlerinden eski Galatasaraylı Stancu’nun da sakat olduğunu ayrıca anımsatmalı. Teknik direktör Mustafa Kaplan’la çıkışa geçen Alkaralar, son üç sınavlarından yedi puan çıkarmış durumda. Bakalım Trabzonspor’a transfer olan Berat’ın orta sahadaki eksikliği hissedilecek mi…

Golle başladı maç. Henüz 27. saniyede Emre Taşdemir’in getirdiği topa Diagne, yerden düzgün vurmuştu. 14’te Ankara ekibi tehlikeli gelmişse de Marcao Hızır gibi yetişmişti. Sol kanattan Taşdemir’in sürüklediği akınların hemen hepsi etkili oluyordu.

30’da fark ikiydi! Belhanda’nın ceza sahası dışından sert şutu gol olurken, pozisyonun başında Diagne’nin savunma arkasına attığı depar ve topa sahip olma çabası dikkat çekiciydi. Senegalli santrforun repertuvarına bu tip koşuları ve mücadeleleri eklemesi, değerini artırır şüphesiz…

44’te Belhanda yine fileleri bulmuştu. Genç kaleci Übeyd’in hatasını değerlendiren orta saha oyuncusu, köşeyi şık görmüştü. Devre böyle bitecek derken, Belhanda sağ ayağının dışıyla hat-trick’i tamamlıyordu: 4-0! Cezası nedeniyle Konya’da sahne alamayan ve takımın çok aradığı Arda yine asist yapmıştı.

54’te paslarla hızlı gelen Cimbom’da Diagne, Übeyd’e takılıyordu. 64’te fark beşti! Emre Akbaba’nın “al da at” dediği Oğulcan, iyi oyununu bir golle süslemişti. Bu skordan sonra Terim, Oğulcan’la Belhanda’yı çıkarıyor, Babel’le genç Kerem’i sahaya sürüyordu. Hemen akabinde Taylan’ın uzun pasıyla pozisyona giren Kerem, kalecinin müdahalesiyle yerde kalmış; 67’de penaltıyı kullanan Babel ağları bulmuştu.

Som bölümde iki taraf da değişiklikler yapıyor, lisansı çıkan Ozornwafor sarı-kırmızılı formayla ilk kez tanışıyordu. Kalan dakikalar adeta formaliteden ibaretti.

Bu farklı galibiyetle Galatasaray, haftaya oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi moral depoladı. Terim’in öğrencileri sonuca güle oynaya giderken, tabela çok daha trajik olabilirdi. Gençlerbirliği’ne gelince… O kadar kötüydüler ki… Bu kâbusu hemen unutmalarında fayda var. Alt yaş kategorilerinde milli olan Übeyd’in bu kadar acemi olması, memleketin özeti olsa gerek. Bu futbolcular oynamadan kazanılmaz ki…