Başakşehir karşısında alınan 5-1’lik mağlubiyetin ardından eleştiri oklarının hedefinde olan Galatasaray, Alanyaspor’u etkili bir oyunun ardından 2-0’lık skorla mağlup etti

Aslan'dan derin bir nefes

Seyrantepe'de kritik akşam... Bir tarafta iç sahada ligin en çok ağları sarsan takımı olan lider Galatasaray, öbür köşede deplasmanların en golcü ekibi Aytemiz Alanyaspor... Geçen hafta takipçisi Başakşehir'den beş yiyen ev sahibi, bir nevi tamam mı devam mı maçına çıkıyor. 90 dakika sonunda tabelada yazacak olumsuz bir netice teknik direktör Igor Tudor'u görevinden edebilir. Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş'ın Malatya'daki beraberliğinden sonra bu mücadele daha da önem kazanmış gözüküyor. Derbi öncesinde kazanılanacak üç puan camiada suların biraz durulmasını sağlayabilir.

Hırvat çalıştırıcı kendisi için hayati karşılaşmada Selçuk'u sahaya sürmüş. Takımın temel direği Fernando'nun yokluğunda, Tolga'nın son dakikada sakatlanması canları biraz sıkmışa benziyor. Ndiaye göbekte, Yasin kanatta başlıyor.

Ligin en çok gol atan ekiplerinden biri olan Akdeniz temsilsinde takımın en etkili ismi Vagner Love yok. Sadece o mu? Junior Fernandes de yine görev yapamıyor. Hal böyle olunca gözler maestro Emre Akbaba'ya çevrilmiş durumda.

Muhteşem bir atmosferde demir aldı müsabaka. Aslan'ın ilk dakikalardaki coşkusu gözlere çarparken, Gary Rodrigues'in hatalı tercihleri dikkat çekiyordu. 33'te Serdar Aziz'in kaçırdığı Gomis'in vuruşu kaleciden dönüyor, son anda 11'e giren Yasin tamamlıyordu. İlk yarıda başka gol olmuyor, taraflar soyunma odasına 1-0'lık skorla gidiliyordu.

Başakşehir maçının en kötüsü olan Latolevici tribünleri üzmeye devam etmişti. Pozisyon bilgisi, deparları, ortaları Süper Lig seviyesinden çok ama çok uzaktı. Tudor'un ona gösterdiği şefkati babasından görmeyen çok olsa gerek ya neyse...

İkinci devre hızlı başlıyor, orta sahalar hızlı geçiliyordu. 54'teki duran topta Welinton'un kafası az farkla auta gidiyordu. Ev sahibi iştahını bir türlü akılla destekleyemiyordu. Özellikle son bölgedeki tercihler hafta arası idmanda ders diye gösterilse yeriydi. Tabii ne yapmayacaksınız dersi olarak!

78'deki kontrada Rodrigues Gomis'i iyi bulsa da son vuruş kötüydü. Belhanda'nın kaçırdığı Rodrigues bomboş durumda kaleciye adeta geri pas vermişti. 87'de karşı karşıya pozisyonda Haydar'a takılan Gomis, bir dakika sonra farkı ikiye çıkarmıştı. Yine iyi bir performans ortaya koyan gol makinası kendi sürüklediği akında Yasin'i bulmuş, pas doğru gelince de fişi çekmişti.

Galatasaray Beşiktaş'ın puan kaybettiği günde kazanmasını bildi. Alanyaspor tam kadro çıksa, sonuç ne olurdu insan merak ediyor. Sırada malum derbi var. Tudor şeytanın bacağını kırabilecek mi, bekleyip görmek lazım. Bir şey kesinse, o da sarı-kırmızılı futbolcuların çok daha iyi oynamak zorunda olduğu. Haftaya buluşalım haftaya!