Aslan denedi ama olmadı

Tam kapanmada ligin finalindeyiz… Türk futbolunun asırlık çınarlarının üçü de son haftaya şampiyonluk parolasıyla giriyor. Kim bilir yıllar sonra ipi göğüsleyen averajla belli olacak. İşte bu ahval ve şerait içinde tüm futbol meftunları nefeslerini tutmuş, santraları bekliyor.

Seyrantepe’de Fatih Terim, son maçlarda ezberlettiği 11’i sahaya sürmüş. Buraları çok gören deneyimli hoca, belli ki takımın iki tecrübeli yıldızı Arda’yla Babel’e güveniyor. Onlar değil de son Denizlispor karşılaşmasında penaltı kaçıran Emre Akbaba yine çimlerde yerini almış. Geçirdiği ağır sakatlıklardan sonra ziyadesiyle eski formundan uzaklaşmış olan orta saha oyuncusu, bir türlü isteneni veremiyor. Rakibin sert yapısı düşünülünce, Akbaba-Arda-Babel üçlüsü yumuşak kalır mı diye sorduruyor.

Ligin en iyi savunma yapan ekiplerinden biri olan Helenex Yeni Malatyaspor’da İrfan Buz, beklenen futbolcularla başlıyor. Haftalardır iki gol yemeyen takımın, duruma göre averaja ihtiyacı olan ev sahibine karşı ne yapacağı merak ediliyor. Özellikle geçiş hücumlarında çok açık veren Aslan’a karşı, deplasman ekibi aradığı pozisyonlara girebilir. Eski takımına karşı görev yapacaklardan Adem’in bu sezon gösterdiği performansın özellikle altını çizmek gerek…

Maça hızlı başlayan Aslan, son bölgede biraz aceleci davranıyor gibiydi. Önce Arda, ardından Halil müsait pozisyonlarda kötü vurmuşlardı. 23’te Babel’in ortasına Halil kafayı yapıştırıyor, Ertaç iyi çıkarıyordu.

39’da deplasman ekibi öndeydi. Gelişen kontrada Adem, Muslera’yı güzel avlamıştı. Galatasaray birçok şut attığı mücadelede devreyi geride bitiriyordu. Diğer şehirdeki sonuçlar, her şeyin son 45 dakikaya kaldığını gösteriyordu.

İkinci yarıya “ya herru ya merru” diyen Terim, üç değişikle başlıyordu. 53’de skor eşitlenmişti. Oyuna sonradan giren Kerem’in pasını Halil iyi bitirmişti. 60’ta Aslan öndeydi. Oyuna sonradan dahil olanlardan Şener’in ortasını Babel tamamlamıştı. Golden sonra Cimbom yüklenmeye devam ediyordu.

Ertaç arka arkaya yaptığı kurtarışlarla farkın artmasına mani oluyordu. Süre azaldıkça kulaklar İzmir’e dönüyordu. Sarı-kırmızılıların şampiyonluğu artık Göztepe’ye bağlıydı. 90’da Gedson’un kaçırdığı Kerem, kalesinde devleşen Ertaç’ı geçemiyordu.

93’te fark ikiydi! Top önünde biten Oğulcan ağları bulmuştu. Uzatmalarda Mustafa karşı karşıya pozisyonda kaçırınca, Aslan maçı 3-1 kazanıyordu.

Galatasaray, son haftalardaki inadıyla ligi şampiyon Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada bitirmeyi başardı. Camianın önünde önce seçim, ardından Devler Ligi elemeleri var. Malatyaspor’a gelince… İyi mücadele ettiler, Ertaç kalesinde çok iyi olmasa, bu maç yıllarca konuşulabilirdi.

Çok kötü başladığı sezonda ipi göğüslemeyi başaran Beşiktaş’a tebrikler!