Aslan doludizgin
AA

Seyrantepe’de haftanın galası… Lider Galatasaray, harika bir bahar gününde ligin ne yaptığını bilen takımlarından Yukatel Kayserispor’u ağırlıyor. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk, beklenen 11’i sahaya sürmüş. Bir süredir kötü performans gösteren Aslan’ın vites yükseltip yükseltmeyeceği merak ediliyor. Başarılı hoca solda Adekugbe’yi tercih etmiş. İtalyan yıldız kulübede yerini alırken, kanatlarda Kerem’le Rashica şans bulmuş. Camiaya gönül veren milyonların gözü şüphesiz Mertens’le Icardi’de olacak. Özellikle Belçikalı yıldızın performansını yükseltmesi tabela için hayati gözüküyor. Fikstür yüzünden bir ayda üç maç yapan Galatasaray, son dönemeçte ritim bulması gerekiyor.

Kayserispor, Çağdaş Atan’ın idaresinde yaptıklarıyla alkışı hak ediyor. Transferle yatıp kalkan bu topraklarda yasak yüzünden takımına yeni yüzler ekleyemeyen kulüpte başarılı hoca, eldekilerden maksimum verim alıyor. Fakat dar kadro sıkışık takvimde sanki onu zorluyor. Özellikle as beklerin olmadığı günde deplasman ekibi, savunmada zorluk yaşayabilir. Son maçlarda liderin defansının gerisine kaçan oyuncular hatırlanınca, Mane ve Thiam tribünlere kâbus yaşatabilir.

Coşkulu tribünlerin önünde başladı maç. Galatasaray beklenenin aksine ilk bölümde tutuktu. Kayserispor ise kontralar kovalıyordu. 18. dakikada Aslan öndeydi. Ani gelişen akında Kerem’in kaçırdığı Icardi, sağına çekerek ağları bulmuştu. 24’te fark ikiydi! Yine hızlı gelişen kontrada Icardi’nin bulduğu Rashica, usta bir gole imzasını atmıştı.

Gollerden sonra hız kesmeyen Galatasaray sürekli rakip kaleyi yokluyordu. Kerem’in yerde kaldığı pozisyona Mustafa Kürşat Filiz penaltı diyor, 42’de Icardi beyaz noktada hata yapmıyordu. Uzatmalarda deplasman ekibi etkili geliyor, Boey pozisyonda Hızır gibi yetişiyordu. Tam soyunma odasına 3-0’lık skorla gidilecek derken, Hosseini Torreira’nın kafasına yaptığı müdahale sonunda atılmış, kazanılan penaltıyı kullanan Icardi iki taksitte ağları havalandırmıştı. Bu kafaya tehlikeli hareket uzun süre VAR’da sadece Türkiye’de incelenirdi…

İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan Kayserispor, biraz da olsa dizginleri eline almayı hedefliyordu. İlerleyen dakikalarda tribünlerde bayram havası vardı. Taraftar haftalar sonra mutluydu. 59’da fark beşti! İlk devrenin kötülerinden Kerem harika bir frikik atmıştı.

65’te Raschica ve Mertens çıkmış, Zaniolo ve Gomis girmişti. Salı günkü Alanya deplasmanını düşünen Buruk, skorun da verdiği rahatlıkla bir sonraki maçın hesaplarına başlamıştı. 71’de Zaniolo, bir zamanlar neden İtalyan futbolunun harika çocuğu olduğunu ispatlıyordu. Savunmanın arkasına sarkan yıldız soluyla muhteşem bir gol atmıştı.

Son bölümde Berkan’la Mata’yı çimlere atan Buruk elinde olsa tüm kulübeyi maça sokardı. Kalan dakikalar adeta formaliteden ibaretti. Üç puanı yarım düzine golle alan Aslan sonunda kükremişti!

Galatasaray, Icardi’nin yıldızlaştığı maçta Kayserispor engelini rahat aştı. Son maçlarda zorlanan Aslan’ın böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Alanyaspor karşılaşması bu kadar basit geçmez sanki… Deplasman ekibi savunmada facia bir görüntü verdi. Tabii ilk yarının sonundaki kırmızı karttan sonra Çağdaş Atan bokstaki gibi havlu atıp oyunu durdursa yeriydi. Bu kâbusu unutmalarında fayda var!