Deplasmanda oldukça zorlanan Galatasaray evinde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Bursaspor'u 5-0'la geçen sarı-kırmızılılar rakiplerinin karşılaşacağı haftada önemli bir galibiyet aldı

Aslan evinde kral!

Seyrantepe'de haftanın galası... Bir tarafta geçin hafta Kasımpaşa'ya yenilerek liderliği bırakan Galatasaray, öbür köşede son haftalarda düşüşe geçen Bursaspor. Sarı-kırmızılılar kazanıp yara sarmak, yeşil-beyazlılar ise en azından puan alıp düşme hattıyla arasını korumak istiyor.

Pazar günkü derbi öncesinde Fatih Terim'in öğrencileri mutlak üç puan kovalıyor. Orta sahanın belkemiği Fernando'nun yediklerde oturması bile taraftarları heyecanlandırıyor. Deneyimli teknik direktör Mariano'yu yine yanında bekletiyor. Belhanda cezasının ardından formasına kavuşmuş. Kalabalık savunmanın kilidini bu maçta o açabilir. Ligin boyu kısalırken, özellikle Ndiaye'nin gidişinden sonra Faslı maestronun vites yükseltmesi zirve yarışında hayati gözüküyor.

Ligimizin beşinci şampiyonu olarak taçlanan deplasman ekibinde yüzler gülmüyor. Timsah adeta galibiyeti unutmuş durumda. Camianın geçen sezon yaşadığı kâbus hâlâ akıllarda. İşte bunun tekrarlanmaması için takımın yükselişe geçmesi gerekiyor. Tablo böyleyken, alınacak kötü bir netice Paul Le Guen'i koltuğundan edebilir.

Aslan'ın baskısıyla başladı karşılaşma. Dakikalar 11'i gösteriyordu ki gol gelmişti. Geçen hafta yere yığılarak tüm futbolseverleri korkutan Gomis yakaladığı ilk pozisyonda solunu muhteşem konuşturmuştu. Yine asiste Gary Rodrigues imzasını atmıştı. Geriye düştükten sonra Bursaspor reaksiyon gösteremiyordu. Sanki bir kişi eksik oynuyorlardı.

38'de maçın kilidi çözülmüştü. Golle değil, bir kırmızı kartla! Oyunun başından beri topla ilişkisi sıkıntılı görünen Ekonk yanlış kontrolünü müteakip Belhanda'ya yaptığı arkadan müdahale sonucu atılmıştı. Hemen akabinde direk iki defa yeşil-beyazlıları kurtardıysa da 41'de fark ikiydi. Gomis presi yapmış, top önünde kalan Rodrigues köşeyi bulmuştu. Rakibin defanstan çıkıştaki sorunları iyi değerlendiren Aslan soyunma odasına mutlu gitmişti.

49'da golün adı bu sefer Serdar'dı. Duran topta savunma gerisine sarkan Galatasaray stoperi kaleci Harun'un hatasını affetmemişti. 72'de organize gelen Cimbom'da günün en iyilerinden Belhanda 'al da at' demiş, Gomis bitirmişti. 76'da giren Eren sakatlanınca taraflar mücadeleyi birer kişi eksik tamamlıyordu. Uzatmalarda yine Rodrigues getiriyor, Gomis karşılaşmanın sonucunu ilan ediyordu: 5-0!

Galatasaray'ın böyle farkı bir galibiyete ihtiyacı vardı. Gomis ile Rodrigues mükemmeldi. Belhanda'nın hem Donk hem de Eren'i istemeden olsa da sakatlaması pek ilginçti. Rakibe gelirsek, çanlar Bursaspor için çalıyor. İlk düdük öncesinde sanki tek planları maçın golsüz gitmesiydi. Kan değişikliği yakın mı dersiniz...