Seyrantepe'de derbi zamanı... Bir tarafta Galatasaray, öbür köşede Beşiktaş... Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor. Öyle bir buluşma ki tabelada yazacak sonucu milyonlar merak ediyor. Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe'nin kazandığı haftada iki ekip de üç puan kovalıyor. Kazanan yarışa devam ediyor, kaybeden havlu atıyor.

Santra öncesi akıllar siyah-beyazlıların olaylı Fenerbahçe maçından sonra yaşananlardaydı. Malum federasyondan çıkan kararlar kimseyi tatmin etmezken, Kartal cephesinden gelen "tekrara çıkmıyoruz" açıklaması bomba etkisi yaratmış durumda. İşte bu ahval ve şerait içinde Şenol Güneş'in öğrencilerinin göstereceği reaksiyon özellikle merak ediliyor.

Cimbom cephesinde Fatih Terim beklenen 11'i sahaya sürmüş. Cezalı Serdar Aziz'in yokluğunda, sarı-kırmızılılarda Türk oyuncu yok. Tecrübeli hoca Donk'u, rakibin en tehlikeli silahı Talisca'ya yakın oynatacak gibi duruyor. Yuvasında bu sezon kükremeyi alışkanlık haline getiren ev sahibi bakalım seriyi sürdürebilecek mi...

Deplasman ekibinin yerli ve millisi Gökhan Gönül, Türk statüsündeki Almanya'da yetişen Tolgay... Cezası biten Pepe savunmanın göbeğine yerleşmiş, Medel orta sahaya. Şüphesiz deneyimi stoperin varlığı dosta güven, rakibe şüphesiz korku veriyor.

Dengeli başlayan mücadelenin hemen başlarında Mariano sakatlanıyordu. Onun depar atamadığı pozisyonda Negredo'nun aşırma vuruşu çerçeveyi bulmuyordu. Hemen akabinde Mariano'nun yerine Linnes oyundaydı. 23'te ev sahibi organize geldiği ilk akında golü buluyordu. Gary Rodrigues Nagatamo'yu kaçırmış, Japon futbolcunun pasını Fernando tamamlamıştı.


Dakikalar 36'yı gösterirken, sakatlananlar kervanına Negredo katılmıştı. İspanyol forvet çıkmış, Lens girmişti. Hemen akabinde savunmanın gerisine sarkan Gomis Fabri'ye takılmasa, fark ikiye çıkabilirdi. Bir şey kesindi, ikinci devre çok şeylere gebeydi...

Hızlı başladı Kartal. 50'de Quaresma'nın ağlara giden şutunu Muslera iyi çıkarıyordu. 52'de Babel Maicon'un büyük hatasını değerlendiremiyordu. 61'de Feghouli bomboş durumda vurmakta geç kalınca Medel Hızır misali yetişmişti. Hemen devamında Pepe'nin yerine Vida oyundaydı.

65'te Gomis Tosic'in müdahelesiyle yerde kalınca, Fırat Aydınus penaltı demiş, Tosic kırmızı kartla atılmıştı. Atışı kullanan Gomis kale direğini kırmaya kalkmıştı. Ev sahibi krize girer mi derken, fark ikiydi! 71'de Linnes harika sürüklediği akında Rodrigues'e 'al da at' demişti. Norveçli futbolcu belki de takımının en iyisiydi. Uzatmalarda Muslera Talisca'nın kafasını harika çıkarmış, üç puan 2-0'lık skorla Aslan'ın olmuştu.

Bu galibiyetle Galatasaray liderliğini korumasını bildi. Derbi kazanamayan takım, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Başakşehir ve Beşiktaş'ı devirmeyi başardı. Terim'in bu iki mücadelede de planları kusursuz işledi. Dördüncü sıraya gerileyen Beşiktaş şampiyonluk yarışında ağır yaralı. Tosic'in atıldığı an, unutulmayacak bir sezona konan tatsız nokta gibi duruyor.