Ligin ilk yarısı sona erdi. Haftanın takımı önemli eksiklerine rağmen geriden gelip kazanmayı başaran Antalyaspor olurken, maçın kahramanı Emre Güral’ın ilk golü aynı zamanda haftanın en şık golüydü. Haftanın teknik direktörü İrfan Buz, haftanın oyuncusu ise Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç Özbir oldu.

Açılış karşılaşması Antalya derbisiydi. Antalyaspor yenik duruma düşmesine rağmen, ikinci yarıdaki performansıyla 5 haftalık galibiyet özlemine son verdi. Kazandıkları üç puan onları ateş hattının üzerine taşıdı. Safet Susiç’in görevine son vermeyi beceremeyen Alanyaspor yönetimi, derbi maçın ardından kazanamama serisi 5 maça çıkınca Boşnak teknik adamla yolları bu sefer kesin olarak ayırdı. Bu ayrılığın sportif başarısızlıktan ziyade oyuncuların şikâyetlerinden kaynaklandığına dair rivayet var.
Bursaspor evinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak ligin ilk yarısını 25 puanla 9. sırada tamamladı. Timsahlar geçen sezon da ilk yarıyı 27 puan toplayarak kapatmışlardı. Mühim olan ikinci devre, geçen yıl olduğu gibi çözülmemek. Ligin üçüncü haftası görevden aldığı Ümit Özat’ı tekrar takımın başına getiren Gençlerbirliği’nde Özat’ın gelişinin ardından ortalık karışmıştı. Ancak Özat yönetiminde Gençler, teker teker de olsa puan toplamaya devam ediyor.

Beşiktaş’ın bu sezon deplasman karnesi oldukça zayıf. 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile kaybedilen 15 puan şampiyonluk iddiası olan takımlar için oldukça fazla. Şöyle ki geçtiğimiz sezon şampiyon olan takım deplasmanda toplam 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Beşiktaş maç boyunca her iki kanattan sayısız orta yapsa da sonuca gidemedi. Böyle durumlarda Talisca gibi oyuncuların göbekten kilidi açmaları gerekir. Sivasspor yaptığı etkili ve sert savunma ile sonuca gitti. Oyunun geneline hakim olamasalar da duran toplar ve hızlı hücumlarla sonuca gitmeyi başardılar.

Kötü günler geçiren Konyaspor evinde Fenerbahçe’den puan alarak devre arasına moralli girdi. Fenerbahçe maçın ilk yarım saatinde bocalasa da sonradan etkili oynamaya başladı. Oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdiği dakikalarda bireysel bir hatayla yenik duruma düşen Fenerbahçe, skoru eşitlemeyi başarsa da üç puanı getirecek golü bulamadı.

Kayserispor evinde Yeni Malatyaspor’a mağlup olarak ligin ilk devresini 5. sırada tamamladı. Kayserisporlu oyuncular ilk yarıda yakaladığı fırsatlardan birini gole çevirebilseydi, maçın hikâyesi bambaşka olabilirdi. Tolunay Kafkas’tan bayrağı devralan Erol Bulut hayatlarımızdan 90 dakika çalmaya devam ediyor. Bir teknik adamın oyun felsefesi öncelikle savunma üzerine kurgulu olabilir. Sert savunma anlayışıyla rakibine boş alan bırakmadan önce gol yememeyi, fırsat bulursa da gol atmayı planlamasına da hiçbir itirazım yok. Ancak futbolcularının zaman geçirmeye yönelik hareketlerine müsade eden, üstüne bu yönde telkin veren teknik direktörleri hiçbir zaman takdir etmedim, etmeyeceğim de!

Haftanın sürpriz puan kayıplardan birini de Trabzonspor, Karabük deplasmanında yaşadı. Buna rağmen son 7 sezonun en başarılı ilk yarısını geride bıraktılar. Karabükspor’un Levent Açıkgöz ile bir kıpırdanma yaşadığı aşikâr, ancak ligde kalabilmek adına çok daha fazlasını yapmaları gerekiyor. Zira ilk yarıda 9 ve altında puan toplamış hiçbir takım ligde kalmayı başaramadı.
Zirve yarışındaki takımlar arasında Fatih Terim’e hoş geldin hediyesi vermeyen sadece Başakşehir oldu. Kasımpaşa karşısında zorlanarak da olsa kazanmayı başaran Boz Baykuşlar, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ilk yarıyı lider olarak tamamlayabildiler. Kasımpaşa bir puana razı oynamanın bedelini haftayı puansız kapatarak ödedi.

Fatih Terim yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, evinde yenik duruma düşmesine rağmen Göztepe’yi mağlup ederek haftanın en kârlı takımlarından biri oldu. Ancak Terim etkisini ölçmek için henüz erken. Zira Tudor’un Galatasaray’ının iç sahada performansında sıkıntı yoktu, deplasman karnesi zayıftı. 14 yıl aradan sonra Galatasaray’a rakip olan Göztepe, zor deplasmandan puan almayı başaramadı. Kendilerine ayrılan bölümü dolduran Göztepeli taraftarlar bir ara “Kebapçı Selo” diye tempo tutarak Terim’e mizahi bir yolla hoş geldin mesajı verdiler.


Sezonun ilk yarısının son maçına direkten dönen toplar ve penaltılar damgasını vurdu. Gökçeklerin kızağa çekilmesinin ardından sahipsiz kalan Osmanlıspor gol düellosunun kazananı olup hanesine 3 puanı yazdırdı. İrfan Buz’un sihirli dokunuşuyla düşme hattının üzerine çıkmayı başardılar. 8. haftada Trabzonspor’u 6-1 yenerek üçüncülüğe kadar yükselen Akhisar, bu maçın ardından duraklama dönemine girdi ve oynadığı 9 maçın hiç birini kazanamadı.