Aslan’ın artık umudu yok

Ligde şampiyonluk yolunda kritik viraj… Bir tarafta Medipol Başakşehir, öbür yanda Galatasaray. Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada ev sahibi kazanıp zirvede rahatlamayı hedefliyor. Pandemi sonrası bir türlü gün yüzü görmeyen deplasman ekibi ise şeytanın bacağını kırıp zirveye tutunmayı istiyor.

Abdullah Avcı idaresinde son düzlükte şampiyonluk yarışında havlu atan Başakşehir, Okan Buruk’un idaresinde daha göze hoş görünen bir futbol oynuyor. En yakın takipçisi olan bordo-mavililerin sürpriz bir şekilde Ankaragücü’yle berabere kalması, bu mücadelenin önemini daha da artırmışa benziyor. Başarılı çalıştırıcı Demba Ba’yı kulübeye çekmiş, Ankaragücü maçında üç puanın gelmesinde önemli rol oynayan Robinho’yu sahaya sürmüş durumda. Bakalım Buruk’un fendi, eski hocası Terim’i yenecek mi?

Cimbom cephesinde tatlar kaçık. Rize deplasmanında sadece maçı değil, ayrıca Muslera’yı kaybeden sarı-kırmızılılarda eksikler dikkat çekiyor. Falcao ile Andone sakat, Adem cezalı… Hal böyle olunca, Terim çaresiz Onyekuru’yu ileri uçta oynatıyor. Formasına bir karşılaşma sonra kavuşan Donk’la Lemina’nın savunmada göstereceği uyum merak ediliyor. Ligin en etkili forvetlerinden Crivelli’yle istikrar abidesi Visca’ya karşı Galatasaray savunmasının neler yapacağı tam bir muamma gibi gözüküyor.

İlk bölümde Başakşehir etkiliydi. 12’de Okan hatasını telafi etmese, ev sahibi öne geçecekti. İlk dakikalarda ona sürekli verilen geri paslar dikkat çekiciydi. Genç kaleci ayaklarını kullanırken pek rahat değildi. 34’te Aslan tehlikeli geliyor; Mert, Emre Akbaba’ya hayır diyordu. İlk yarının sonunda Donk’un hayati müdahalesi, soyunma odasına golsüz eşitlikle gidilmesini sağlıyordu.

Robinho’nun yerine Demba Ba’yla başladı Buruk ikinci devreye. 49’da onun kafası Okan’da kalıyordu. 51’de bu sefer soldan gelen topa Demba Ba, yakından kötü vuruyordu. 51’de ‘geliyorum diyen gol’ gelmişti! İrfan kesmiş, demarke durumdaki Aleksic kafayı vurmuştu. 68’de skor eşitleniyordu. Saracchi getirmiş, Emre Akbaba bitirmişti.

Bu dakikalarda lider biraz oyundan oyun düşmüş gibiydi. Belhanda-Ömer ikilisi, Mahmut-İrfan Can’a üstünlük sağlamıştı. 84’te Akbaba’nın kaçırdığı Onyekuru, Mert’i geçememişti. Hemen akabinde Visca, ikinci sarıdan atılıyordu. Oyuna son anlarda giren Gökhan İnler, uzatmalarda tecrübesini çimlere yansıtıyordu. Başka gol olmayınca, taraflar birer puana razı oluyordu.

Lider, bu skorla takipçisi Trabzonspor’la olan iki puanlık farkı korudu. Buruk’un Demba Ba hamlesi oldukça önemliydi. Aslan’a gelince… Bu kadar eksikle, ligin en kompakt takımına karşı ikinci yarı Seri'nin orkestra şefliğinde oynadıkları oyun takdire şayan. Gelecek hafta ligin kaderini belirleyebilir; söylemedi demeyin!