Son şampiyon Galatasaray'ın yeni sezonu kâbus gibi başladı. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor karşısında 90+6'da gelen gole engel olamayınca sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Aslan kayıplarda

Seyrantepe’de pazar mesaisi... Bir köşede son şampiyon Galatasaray, öbür tarafta ligin demirbaşlarından Konyaspor... Geçen hafta Denizli’de kâbus gören ev sahibi, bu sezon taraftarının önünde ilk kez sahne alıyor. Rakiplerinin kazandığı haftada Aslan’ın aklında şüphesiz üç puan yatıyor. İlk maçından beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlıların ne yapacağı özellikle merak ediliyor.

Cezası biten Fatih Terim, cezalı Marcao’nun yerine beklendiği gibi Donk’u çekmiş. Sakat Belhanda’nın yokluğunda Feghouli onun yerinde başlıyor, Emre Mor ise kanatta. Çiçeği burnunda transfer Nzonzi formayı kapmış. Onun gelişiyle Seri’nin rahatlaması bekleniyor. Nzonzi-Seri-Feghouli üçlüsünün yan yana ilk oynayacakları gün gösterecekleri uyum tabela için kritik gözüküyor.

Rakip Konyaspor şüphesiz ülkenin en iyi savunan takımlarından biri. Fakat onlar da fileleri sarsma konusunda oldukça sıkıntı çekiyor. Hazırlık maçlarından bu yana süren kısırlık dikkat çekiyor. Bakalım Aykut Kocaman’ın öğrencileri, hocalarının da beklediği gibi ilerleyen haftalarda bu sorunu çözebilecek mi...

Bütün maçlarda olduğu gibi kadın cinayetlerine dikkat çekilerek demir aldı mücadele. İyi başlayan deplasman ekibi 4’te Ömer Ali’yle gole yaklaşıyordu. Arka arkaya atılan kornerleri savuşturan ev sahibi, dizginleri eline alıyordu. Topa sahip olan Cimbom, pozisyona girmekte zorlanıyordu. Sıkışan oyunda beklerden katkı alamayan ev sahibi, yetenekli ayaklarının bireysel becerisine ziyadesiyle bel bağlamıştı. Rakip iyi kapanınca da kısır bir devre geride kalmıştı.

Soyunma odasında özellikle Terim’in bir şeyler yapması gerekiyordu. Emre Mor’un yerine Adem oyundaydı. İkinci yarıya etkili başlayan Aslan, arka arkaya pozisyonlara giriyordu. Önce Adem’in kafasını Serkan iyi çıkarmış, ardından Babel müsait pozisyonda kötü vurmuştu. 60’ta Cimbom öndeydi. Nzonzi’nin pasını alan Babel’in şutu Ali Turan’dan sekip ağları bulmuştu.

Golden sonra Galatasaray biraz geri çekiliyor, Konyaspor santranın diğer tarafında daha çok görünüyordu. 75’te VAR yardımıyla rakibine sert giren Seri kırmızı kartla atılmıştı. 85’te Diagne’yi çıkarıp Selçuk’u sahaya süren Terim, vidaları sıkmaya çalışıyordu. Golcü oyuncu çıkarken ıslıklarla alkışlar birbirine karışıyordu. Konyaspor’un baskısı 96’da sonuç getiriyor, top önünde biten Jonsson skoru ilan ediyordu: 1-1!

Galatasaray ikinci yarıda etkili olduğu karşılaşmadan bir puan çıkardı. Bir türlü bitmeyen Falcao transferinin takıma zarar verdiği aşikâr. Sezonun ikinci haftası olmuş, son şampiyonda taşlar hâlâ oturmamış durumda. Milli maç arasından sonra sanki işer düzelecek de böyle planlama yapılır mı...