Galatasaray, son şampiyon Başakşehir'i başından sonuna kadar üstün olduğu mücadele sonrası 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar oynadığı futbollla beğeni topladı.

Aslan mesajı verdi

Bir tarafta Medipol Başakşehir, diğer yanda Galatasaray. Bir tarafta son şampiyon, diğer yanda ligin o unvanı en fazla etmiş takımı. Nefesler tutulmuş; haftanın karşılaşmasında Atilla Karaoğlan’ın çalacağı ilk düdük bekleniyor.

Sezona Hatay’da mağlubiyetle başlayan ev sahibi, sahasında kâbus görmek istemiyor. Okan Buruk, bu önemli mücadelede orta sahayı kalabalık tutmuş durumda. Belli ki başarılı hoca, Aslan’ın yetenekli ayaklarını öncelikle durdurmayı hedefliyor. Başta savunmanın ortasında oynayan Epureanu’yla Skrtel’in ligin yeni ekibi karşısında gösterdiği performans, belki onu, bu çözüme itmiş olabilir. Gidişata göre yedek kulübesinde yapılabilecek birçok hamle bulunuyor.

Rakibinin aksine sezona iyi başlayan Galatasaray’da Fatih Terim, Gaziantep kadrosunu yine sahaya sürmüş. Gözler deneyimli teknik direktörün ön liberoda şans verdiği Taylan’da olacak. Avrupa Ligi elemesinde Neftçi Bakü karşısında iki gol atan Diagne beklendiği gibi kulübede, ligin ilk maçında iki defa fileleri sarsan Falcao çimlerde! Arda-Feghouli- Falcao üçlüsünün aynı anda ilk 11’de olmasının bir zafiyet yaratıp yaratmayacağı özellikle merak ediledursun, bakalım sarı-kırmızılılar ilk ciddi sınavında nasıl bir görüntü çizecek?

Önde başlayan Terim’in öğrencileri, VAR yardımıyla 13’te penaltı kazanıyordu. Belhanda’nın kullandığı serbest atışta Luyindama’nın indirdiği top Demba Ba’nın elleri arasında sıkışıp kalmıştı. Atışı kullanan Falcao, fileleri bulmuştu. 22’de Luyindama’nın akıl almaz hatasını Başakşehir değerlendiremiyor, Marcao hızır gibi yetişiyordu.

İlk yarıda başka gol olmazken Taylan’ın savunma arkasına attığı uzun paslar dikkat çekiciydi. İlerleyen dakikalarla birlikte sırıtmaya başlayan Arda’nın daha ne kadar sahada kalacağı merak ediliyordu; tabii bir de Buruk’un müdahaleleri…

İkinci devrede Hasan Ali ve Berkay’ın yerine Bombo ve Crivelli oyundaydı. Soyunma odasından ev sahibi daha iyi dönmüştü. Crivelli oyuna hareket getirmişti. Çanlar Galatasaray için çalıyordu!

Sakatlanan Saracchi’nin yerine Linnes girmişti. Başakşehir son çeyrekte savunmayı çok ileri çıkarıyordu. 70’te Terim üç değişiklik yapmıştı. Arda, Fehgouli ve Falcao çıkmış; Babel, Etebo ve Diagne girmişti.

76’da fark ikiydi! Diagne’nin çizgide ısrarla sürüklediği pozisyonda, Emre Kılınç, Babel’i görmüş, onun zarif bir şekilde önüne bıraktığı Belhanda ayağının dışıyla nefis vurmuştu. 80’de Visca’nın çıkması dikkat çekiciydi.

83’te Kerim Frei’a Fatih yakın mesafeden hayır diyordu. Uzatmalarda Demba Ba’nın kafasını çıkaran Fatih, kalesinde güven veriyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, üç puan Aslan’ın oluyordu.

Başakşehir sezona kötü başlamış durumda. Şampiyon olan yaşlı kadronun biraz değiştirilmesi gerekiyordu. Takımda bitik çok isim var. Birkaç transfer yapmaları farz gibi gözüküyor. Galatasaray’a gelince… Maçın büyük bir bölümünde rakibinden çok daha iyiydi. Taylan-Belhanda ikilisi giderek oturuyor. Diagne deseniz, belli ki formayı istiyor. Terim de sezona formda başlamış durumda. Haftaya önce Hajduk, ardından Fenerbahçe!