Galatasaray zorlu Konyaspor deplasmanından Sabri Sarıoğlu’nun attığı golle galibiyetle çıktı. Rakibini 1-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar 36 puana yükseldi

Aslan, Sabri’yle güldü

Galatasaray, lige verilen ara sonrasında çıktığı zorlu Konya deplasmanında, değeri çok büyük bir 3 puan aldı.

Galatasaray’ın Konyaspor karşısındaki yedek kulübesinde Berk İsmail Ünsal, Kerem Çalışkan, Birhan Vatansever ve Batuhan Şen bulunuyordu dün akşam. Kalan 3 isimden ikisi yeni transferler Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues’di. Bu dahi bu sezon Galatasaray’ın kadro planlamasının nasıl kötü yapıldığının bir göstergesi adeta. Belki kenarda forma bekleyen isimler ileride kulübe faydalı olacaklar, ancak maça yedek olarak başlattığınız 7 oyuncudan 6 tanesinin, toplu olarak Galatasaray profesyonel futbol takımında çıktığı maç sayısı 5’i geçmiyorsa ortada bir problem var demektir. Böyle bir planlamanın saha içi versiyonunun da çok iyi olmasını beklemiyorsunuz elbette. Sarı-kırmızılılar ilk yarı kaleye doğru dürüst gidemediler dahi. Eren Derdiyok, yine ileri uçta yalnız kalıyor, uzun süre sonra forma bulmuş Martin Linnes, sağ açık pozisyonundaki Sabri ile oldukça uyumsuz görünüyor ve alışıldığı gibi Josue yine yokları oynuyordu. Üstüne üstlük Konyaspor’un önemli silahlarından olan uzak direğe kesilen topların ilki de Galatasaray kalesinde büyük bir tehlike olduğunda, Riekerink’in takımının kronik sorunlarının lige verilen aradan sonra hala yerinde durduğu belli oluyordu.

Ama böyle bir takıma sahipseniz, yaptığınız her olumlu hamle büyük bir ilerleme gibi duruyor. Rodruigues’in sahaya girişi, ikinci yarı boyunca yaptığı koşular ve bunun sonucunda ortaya çıkan 1 gol ve birisini kendisinin yakaladığı 2 önemli pozisyon Galatasaray’ın futbolun en temel doğrularını yapmaya başladığında dahi nasıl sonuca gidebildiğinin göstergesi. İlk yarıdaki o berbat performans, Podolski maçın sonunda topu 50 santimetre sağa vursa 2-0’lık bir galibiyetle taçlandırılacaktı belki de şaşırtıcı biçimde. Bu aynı zamanda yöneticilere de bir ders olmalı. Henüz Rodrigues için tek maç üzerinden karar vermemek lazım. Maçın son 20 dakikasını 10 kişi oynayan ve arkasında boşluklar bırakan bir takıma karşı oynadığını göz önüne alsak da ve nasıl 1 maç ile bir futbolcunun yerin dibine batırılmadığı gibi yüceltilmemesi gerektiğini düşünsek de Bruma döndüğünde işleyen 2 açık oyuncusu olacak Galatasaray’ın. Yerinde bir stoper ve hareketli bir golcü transferleri, Galatasaray’a ligin sonuna kadar şampiyonluğu kovalatabilir.