Süper Lig’in en güçlü ve alternatifli hücum hattına sahip takımı Başakşehir, ilk kez iki maç üst üste gol atmayı başaramadı. Abdullah Avcı teknik direktörlük kariyerinin ilk kupasını kazanmak istiyorsa topa sahip olma süresi ile yakalanan gol pozisyonu sayısı arasındaki orantısızlığa çözüm bulaması gerekiyor. Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra hiç kazanamayan Başakşehir’in performansını YSK’nın tekrar kararı […]

Süper Lig’in en güçlü ve alternatifli hücum hattına sahip takımı Başakşehir, ilk kez iki maç üst üste gol atmayı başaramadı. Abdullah Avcı teknik direktörlük kariyerinin ilk kupasını kazanmak istiyorsa topa sahip olma süresi ile yakalanan gol pozisyonu sayısı arasındaki orantısızlığa çözüm bulaması gerekiyor. Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra hiç kazanamayan Başakşehir’in performansını YSK’nın tekrar kararı bakalım nasıl etkileyecek. Sivasspor’un iki aşamalı planı vardı. Birinci adımı rakibine gol atma şansı vermeyerek başarıyla attı, ancak planın ikici kısmını, yani maçın son bölümünde hızlı atağa çıkarak pozisyonlar bulmayı ve skor üretmeyi beceremedi.

Evinde Rize’yi mağlup ederek son üç haftaya stressiz girmek isteyen Ankaragücü’nün maçın ikinci yarısındaki etkili oyunu bir puana yetti. Başkent temsilcisinin matematiksel olarak ligde kalmayı garantileme işini son hafta oynayacağı Göztepe maçına bırakmaması gerekiyor. Rizespor ligde kalmayı garantileyip hedefini lig beşinciliği olarak güncelledikten sonra, oyuncuların taktik disiplininde gözle görülür bir düşüş var. Okan Buruk’un takımını son 3 hafta için yeniden motive etmenin yolunu bulması gerekiyor.

Erzurum deplasmanında maça etkili başlayan Bursaspor, üstün oynadığı bölümde skor üretmeyi başaramadı. 7 haftadır kazanamayan Bursa’nın kalan maçlarda hata yapma lüksü kalmadı. Takımına “önce durdur, sonra vur” taktiğini başarıyla uygulatan Hamza Hamzaoğlu, yaptığı değişikliklerle oyuna damgasını vurdu. Son çeyrekte gelen iki gol Erzurumspor’a sadece üç puan değil, ikili averaj üstünlüğünü de kazandırdı.

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup ederek 7.5 ay sonra deplasmanda kazandı ve rahat bir nefes aldı. Ligin ilk yarısındaki Kasımpaşa ile şimdiki arasında siyah ve beyaz kadar fark var. Bunun tek sebebi takımdan ayrılan iki oyuncu olamaz.

Geçen sene Türkiye Kupası’nı kazanan bu yıl da Galatasaray ile final oynayacak olan Akhisar, SüperLig’e veda eden ilk takım olmak üzere. Evinde Yeni Malatyaspor karşısında maça iyi başlayan Akhisar, gol atmaya muvaffak olamayınca haftayı puansız kapattı. İkinci yarıda bulduğu gollerle rakibini mağlup eden Yeni Malatyaspor son üç haftaya lig beşinciliği için en avantajlı takım olarak girdi.

Göztepe evinde Antalyaspor’u farklı mağlup ederek geçtiğimiz haftaki Başakşehir galibiyetini anlamlı hale getirdi. Ancak İzmir temsilcisinin rahatladığını söylemek mümkün değil. Antalyasporlu Mevlüt Erdinç 4 haftadır gol atmayı başarıyor. Ancak İzmir’de attığı gol sonrasında Alanyasporlu Josef Sural’ın formasını göstermesi sebebiyle hepsinden ayrı bir yerde duruyor.

Haftalardır beklenen, Başakşehir’in üst üste puanlar kaybetmesiyle şampiyonluk düğümünü çözecek maçlardan biri haline gelen Galatasaray – Beşiktaş eşleşmesinin kazananı Galatasaray oldu. Bu galibiyet Galatasaray’ı ligin yeni lideri yaptı. Derbilerdeki futbol kalitesi memleket futbolunun marka değerini de gösteriyor. Futbolcuların mücadelesine lafım yok ancak yıllardır derbi maçlarında oluşturulan atmosferin ve koparılan yaygaranın çok gerisinde kalan kalitede futbol oynanıyor. Şenol Güneş’in bile takımını, bu maça özel, bu anlayışa hizmet eden bir “onbir”le sahaya çıkartması katetmemiz gereken mesafe konusunda fikir veriyor. Biz hâlâ sadece Bülent Yıldırım’ın yanlış kararlarını konuşalım…

Josef Sural’ın aramızdan ayrılmasına sebep olan talihsiz kazanın ardından ertelenmesi gündeme gelen ve Alanyasporlu futbolcuların “Josef de oynamamızı isterdi” diyerek pazartesi akşamı oynanmasına karar verilen Alanyaspor – Konyaspor maçı duygu dolu anlara sahne oldu. Konyaspor, maçı kazanarak hem 11 maçlık galibiyet hasretini bitirdi hem de ilk beş iddiasını son üç haftaya taşıdı. Alanyaspor’un bu kazanın ardından sahaya çıkabilmesi ve her zamanki futbolunu oynayabilmesi bile her türlü takdiri hak ediyor.

Trabzonspor evinde Kayseri’yi mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı matematiksel olarak garantiledi. 33. haftada evinde Beşiktaş ile karşılaşacak olan Karadeniz temsilcisi için bir hayal gibi duran lig üçüncülüğü artık gerçekçi bir hedef haline geldi. Ünal Karaman ve oyuncuları daha dolu tribünler önünde oynamayı hak ediyor. Trabzonsporlu taraftarların maç ayrımı yapmadan yokluklar içinden var olmayı başaran bu takıma koşulsuz destek olması gerekiyor. 2-0 geriye düştükten sonra 2-2’yi bulan Kayserispor, Hasan Hüseyin Acar’ın ikinci golünden bir dakika sonra kalesinde gol görünce yeniden toparlanamadı. Onlar adına sevindirici olan ligin ilk yarısında kulübeden çıkamayan Hasan Hüseyin’in dar kadro içinde forma şansı yakaladıktan sonra Eskişehirspor’daki günlerini hatırlatır şekilde oynamaya başlaması.

HAFTANIN TAKIMI: BB ERZURUMSPOR

Ligin son düzlüğünde atağa kalkan, sezonun belki de en önemli maçında Bursaspor’u mağlup eden Erzurumspor.

HAFTANIN OYUNCUSU: SERDAR GÜRLER

Göztepe formasıyla ilk gollerini atan Serdar Gürler haftanın oyuncusu oldu.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: TAMER TUMA

Tamer Tuna Göztepe ayrılığı iki tarafa da yaramamıştı. İkinci dönemi eski günlerin tadını vermeye başladı. Üst üste gelen galibiyetler Tamer Tuna’yı haftanın teknik direktörü yaptı.

HAFTANIN GOLÜ: SERDAR GÜRLER

Birbirinden güzel 4 serbest atış golüne sahne olan 31. haftanın en şıkı, burun farkıyla Göztepeli Serdar Gürler’inki oldu.