Kayserispor'u Adem Büyük, Ryan Donk ve Sofian Feghouli'nin (2) golleriyle 4-1 mağlup eden Galatasaray ligde üst üste dördüncü galibiyetini aldı

Aslan seriye bağladı

Maçın Analizi: Kartlar yeniden karılıyor! Bol şans hepinize...

Tarih 21 Aralık 2017, Fatih Terim’in “Nerede kalmıştık?” tweetini attığı gece, unutulmaz bir tweet de Bülent Timurlenk’den gelmişti. Timurlenk; “Beyler, masa aynı, yeni oturanı iyi bilirsiniz, sıfır deste, kartları yeniden karıyoruz... Bol şans hepinize... Çünkü ihtiyacınız olacak...” demişti.

Timurlenk öngörüsünde haklıydı. Terim geçen iki sezonda, Ocak ayında yaptığı dokunuşlarla iki şampiyonluk almıştı. Oynanan oyun tatmin etmiyordu, Avrupa’da hayal kırıklığı yaşanıyordu ama Terim, Süper Lig’de son düzlüğü nasıl geçeceğini çok iyi biliyordu.

Bugün Şubat 2020’deyiz. 3. sezonun Ocak ayı da Galatasaray ve Terim için oldukça verimli geçti. Devreye lider Sivasspor’un 10 puan gerisinde giren Galatasaray, sadece 2 haftada puan farkını 5’e indirdiği gibi ilk devredeki oyununun da oldukça üzerine çıktı. Hem de ideal 11’inden 5 oyuncu eksik olduğu halde... Evet Saracchi, Lemina, Luyindama, Falcao ve Onyekuru yoktu ama Ocak ayında birlikte kamp yapma şansı bulan Galatasaray; rotasyonuyla, yedeğiyle çok daha iyi durumda.

Özellikle Saracchi ve Lemina, sezonun 2. devresinde çok daha iyi olan Galatasaray’ın yapı taşlarıydı ve onlar olmadan Galatasaray’ın nasıl bir futbol oynayacağı da ayrıca merak konusuydu. Maça hızlı başlayan sarı kırmızılılar; Mariano ve Feghouli’nin istekli ve etkili futbollarıyla kilidi çabuk açtı. Sağ kanattan yaptığı hücumlarla rakibinin direncini çabuk kırdı ve 21 dakikada skoru 2-0 yaptı.

2-0’lık sonucun ardından rehavete de giren Galatasaray’da tempo düştü. Lemina’nın yokluğu ve alternatifsizliği kısmen hissedildi. Belhanda veya başka bir orta sahanın onun boşluğunu doldurması zor. Tek ihtimal Ömer Bayram’ı merkezde, ‘top kapan’ oyuncu olarak kullanmak ama o zaman da topu kullanmakla ilgili sorunlar yaşanması muhtemel. Merkezde Seri’nin de bir iyi, bir kötü istikrarsız performansı devam ediyor.

Öte yandan Saracchi’nin yokluğunda sol kanattan hücumların çok azaldığını da gördük. Linnes; Denizlispor maçında sağ, Kayserispor maçında sol bek oynadı ve Galatasaray Denizlispor maçında sağ, Kayserispor maçında da sol kanadını kullanamadı. Acaba bu maç gibi, Galatasaray’ın sahasında zayıf takımları ağırladığı maçlarda Jimmy Durmaz sol bekte kullanılabilir mi diye düşünüyorum...

Maçın son bölümünde Onyekuru’nun oyuna girerken taraftardan aldığı destek, Feghouli’nin istekli futbolunun 2 golle perçinlenmesi ve yedek kulübesinde U19 takımın 2. bir stoper Işık Kaan’ın bulunması Galatasaraylılar için geceyi güzelleştiren diğer noktalardı.