Süper Lig'de haftanın açılış maçında Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 gibi farklı bir skorla devirerek önemli bir galibiyete imza attı

Aslan şovlu gala!

Haftanın galasında Galatasaray, Gençlerbirliği'ni ağırlıyor. Lige harika başladıktan sonra iki maçtır üç puana hasret kalan ev sahibi kazanıp tekrar çıkışa geçmek istiyor. Bu sezon şimdilik iki galibiyet deplasman ekibi, acaba Medipol Başakşehir ve Başakşehir'den sonra bir başka İstanbul temsilcisini de devirebilecek mi...

Cezalı Feghouli ile Ndiaye'nin yokluğunda Igor Tudor'un ne yapacağı merak konusuydu. Son dakikaya kadar süren kadroya dair papatya falı resmî açıklamayla noktalanıyordu. Hırvat hoca savunmada yeniden üçlüye dönmüş, ilk defa da çift forvete dönmüştü. Geçen hafta Trabzon'da alınan ilk yenilgide Gomis'in yerine oyuna dahil olan Eren bugün ilk 11'de yer bulmuş.

Aslan'ın defansı değil de orta saha kurgusu özellikle bekleniyor. Formasına tekrar kavuşan Belhanda'nın vites yükseltmesi gerekiyor. Sneijder'in yerine transfer edilen maestro, akıllara malum klişeyi düşürmüş durumda. Gelen gideni aratmayacaksa, onun yükselişe geçmesi farz!

Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri olan başkent temsilcisi, özellikle ileride zorlanıyor. Efsanevi başkanları İlhan Cavcav'ın adını taşıyan sezonda, Alkaraların tek hedefinin ligde kalmak olması kimi futbolseverleri üzüyor.

Saygı duruşunu müteakip başlayan mücadelenin daha 7. dakikasında ev sahibi öndeydi. Gomis demarke durumdaki Mariano'yu harika bulmuş, sağ bek iyi bitirmişti. Gençlerbirliği'nin reaksiyonu ne olacaktı...

İlk çeyrek dilimle birlikte Ankara ekibi adeta rakip sahaya kamp kuruyordu. Birkaç dakikalık baskı sonuç getirmiyordu. 29'da Belhanda'nın kullandığı duran topta, kafayı yapıştıran Maicon direğe takılmıştı. 43'te yine benzer senaryo yaşanıyor; Belhanda'nın ortasında Maicon bu sefer ağları buluyordu. Rodrigues biraz daha iyi vursa, ilk yarı 3-0 bitecekti...

46'da fark üçtü! Günün yıldızı Belhanda, Gomis'e 'al da at' demişti. 50'de Aslan bu sefer Tolga ile gülüyordu. Ev sahibi kendi sağ, rakibin sol tarafında maden bulmuştu. Usta ayaklar orayı dantel gibi işliyordu. Kart sınırındaki Fernando ve Maicon'u çıkaran Tudor, milli maç arasından sonra oynanacak Başakşehir karşılaşmasını düşünüyordu.

67'de Murat harika getirmiş, Ahmet İlhan bitirememişti. 81'de Gomis bu sefer penaltıdan ağları bulmuştu. Kornerden gelen topa kafayı nefis vuran Scekic maçın skorunu ilan etmişti: 5-1!

İki haftada beş puan kaybeden Galatasaray'ın taraftarı önünde böyle bir sonuca ihtiyacı vardı. Belhanda'nın performansı ayakta alkışı hak etti. Çift forvet iç saha maçlarında bir formül olabilir gibi duruyor. Gençlerbirliği'ne gelince... Onlar hakikaten mazilerini arıyor. Fakat tablo hiç açıcı gözükmüyor.