Aslı Erdoğan’ın ifadesi: Yayın politikasına müdahale yetkim yok

Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem’in yayın danışma kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan, emniyetteki ifadesinde hiçbir terör örgütüyle ilişkisi olmadığını ve üzerine atılı hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Bünyesinde bulunduğu danışma kurulunun gazetenin yayın politikasına ilişkin hiçbir tasarrufunun olmadığını belirten Erdoğan, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

‘Örgüt propagandası yapmak’, ‘örgüt üyeliği’ ve ‘halkı kışkırtmak’ suçlamaları yöneltilen Erdoğan’a gazetede yazdığı yazılar da soruldu.

Erdoğan’ın gözaltına alınmasına delil olarak, gazetedeki yazıları ile gazetenin yayın danışma kurulu üyesi olması gösterilirken, sekiz sayfalık ifadenin yer aldığı dosyada gizlilik kararı bulunuyor.

DİHA’nın aktardığı ifadede, gazetenin künyesinde yayın danışma kurulu üyesi olarak gösterildiğini söyleyen Erdoğan, bunun tamamıyla sembolik bir kurul olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Gazeteye yayın politikası ile ilgili herhangi bir öneri, görüş, talimat verme yetkisine haiz değilim” derken, danışma kurulu üyelerinden Necmiye Alpay, Ragıp Zarakolu ve Filiz Koçali’yi tanıdığını, Ayhan Bilgen ve Bilge Contepe ile hiç tanışmadığını söyledi.

‘Formalite icabı künyedeyim’

Erdoğan’ın ifadesi şöyle: “1998 yılında Radikal isimli gazetede yazılar yazmaya başladım. 2001 yılında ayrıldım. Bir dönem Birgün gazetesinde yazılar yazdım. 2010’da tekrar Radikal gazetesinde yazmaya başladım. Beş ay sonra işime son verildi. 2011 yılının Mart ya da Nisan ayında Özgür Gündem’de yazmaya başladım. Edebiyatçı olduğumdan yedi adet romanım bulunmaktadır. 15 dile çevrilmiştir. Fil ve Kara Karga edebiyat dergilerine de yazılar yazıyorum. Benim hiçbir terör örgütüyle hiçbir şekilde ilişkim yoktur. Yayın danışma kurulunun kimler yazı yazacak, yayın politikası nasıl olacak şeklinde bir müdahalesi kesinlikle yoktur. Tamamıyla formalite icabı künyede gösterilmekteyim. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum.”