Aslı Hoca ve arkadaşları söz verdi: Geri döneceğiz

Ali Eray ÇELİK

Dokuz yıldır görev yaptığı Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nden ihraç edilen Kocaeli Eğitim Sen üniversite baştemsilcisi Doç. Dr. Aslı Kayhan "Geri dönüp mücadeleyi kazanacağız" dedi.

Üniversite yönetimi tarafından doçentlik kadrosuna geçirilmeyen ve önceki gün ihraç edilen Kayhan, dün fakültedeki odasını kendisine desteğe gelen arkadaşları, sendika yöneticileri ve öğrencileriyle birlikte boşalttı. ‘Aslı Kayhan yalnız değildir’ ve ‘Akademi biat etmez’ sloganlarıyla odasından çıktı.

Aslı Kayhan, yaptığı açıklamada "Ben akademisyenim. Eğitim verdiğim gibi araştırma yapmakla da yükümlüyüm. Biz toplum yararına çalışan akademisyenleriz. Burada olduğunuz için kendimi çok güçlü ve gururlu hissediyorum. 2016’dan beri ülkenin birçok üniversitesinden ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen hukuksuz şekilde ihraç edilen arkadaşlarımızın yanındaydım. Burada içeride ve dışarıda olmanın önemi yok. Ortak mücadelenin parçasıyız. Her alanda her şehirde bu mücadele devam ediyor. Geri döneceğiz kazanacağız" dedi. Eğitim Sen Şube Temsilcisi Ömer Furkan Özdemir ise "Kocaeli Üniversitesi yönetimi, yılladır yaptığı hukuksuzluğa bir yenisini daha ekledi. Üniversitelerimizi karanlığa, piyasaya ve çiftlik gibi yönetenlere temsil etmeyeceğiz! Üniversiteler bizimdir” diye konuştu. Özdemir, Kayhan’ı asla yalnız bırakmayacaklarını belirtti ve şöyle devam etti: "Üniversiteleri çiftlik gibi yönetenler, yandaş kadroları dolduranlar, liyakati ortadan kaldıranlar ve hak ettiği kadroyu eğitim emekçilerine vermeyenler Aslı Hoca’ya da aynısını yaptı. Oysaki sırf üniversite yönetimiyle arası iyi diye kadro alanlar var. Biz buna karşı mücadele edeceğiz."