Assange'dan şifreli şarkı paylaşımı

Julian Assange'ın Twitter hesabından yapılan son paylaşımda karmaşık bir şifre kullanılıp manidar bir şarkıya bağlantı verilmesi, kaçırılmış ya da öldürülmüş olabileceğine dair soruları beraberinde getirdi.

WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın dünyayla başlıca iletişim hattı olan Twitter hesabında son günlerde yaşananlar başına bir şey gelip gelmediği, hatta hayatta olup olmadığıyla ilgili soru işaretleri uyandırdı. Tutuklanıp ABD’ye teslim edilmesi ihtimaline karşı 5 yıldır Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde saklanan dünyaca ünlü ‘hacktivist’in Twitter hesabından yapılan son paylaşımda karmaşık bir şifre kullanılması, kaçırılmış ya da öldürülmüş olabileceğine dair soruları da beraberinde getirdi.

60 KARAKTER VE BİR RAP ŞARKISI

Pazartesi yayımlanan mesajda 60 karakterli bir şifre eşliğinde bir rap şarkısına bağlantı verildi. Anlamı ile ilgili bir açıklama ise yer almadı. ​Bunun üzerine sosyal medyada spekülasyonlar başladı. Bir iddiaya göre ‘ölüme götürülen’ Assange, ’emniyet şalteri’ olan bu şifreyle WikiLeaks’in ‘sigortası’ olan dosyaların yayımlanması talimatı vermiş olabilir.