İngiltere’de tutuklu bulunan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın partneri Stella Morris, Assange'ın tutulduğu hapishanede hayati tehlikesinin bulunduğunu hatırlattı

Assange’ın hayatından endişe ediliyor

ABD’nin Irak’ta işlediği savaş suçlarını ifşa ettiği için ülkeye iadesi istenen ve İngiltere’de cezaevinde tutuklu bulunan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın hayatından endişe ediliyor. Assange’ın partneri Morris, Julian Assange’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu

‘SERBEST BIRAKILMALI’

Assange ile ilgili açıklamalarda bulunan Stella Morris, “Partnerim Julian Assange’ın hayatı büyük risk altında. Kendisi şu anda HMP Belmarsh Cezaevi’nde tutuluyor. Covid-19 bu duvarlar ardında yayılıyor. Julian serbest bırakılmalı. O, ailemiz ve tüm toplum çocuklarımızın onunla birlikte büyümesini istiyor” diye konuştu.

Aynı zamanda avukat olan Stella Morris sosyal medya hesabından sıklıkla paylaşımlar yaparak Assange’ın serbest bırakılması konusunda çağrıda bulunuyor.

‘İNSANLIK DIŞI’

Öte yandan Birleşmiş Milletler İşkence Özel Raportörü Nils Melzer, geçtiğimiz kasım ayında İngiltere’de tutuklu bulunan Assange’ın cezaevindeki koşullarının “insanlık dışı” olduğunu belirterek hayatının tehlikede olduğunu dile getirmişti.

Assange dava ile ilgili ilk duruşmasında Belmarsh Cezaevi’ndeki şartlardan şikayetçi olmuş ve yazılarına ulaşamadığını ifade etmişti. Assange, ‘kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmek” suçundan, 2019 Nisan ayından bu yana yüksek güvenlikli HMP Belmarsh Hapishanesi’nde tutuklu bulunuyor.