Assos’ta mantık konuşulacak

HABER MERKEZİ

Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen “Assos’ta Felsefe”nin bu seneki konusu ‘Mantık’. Bu yıl 22’ncisi düzenlenecek sempozyum 25-26 Şubat tarihlerinde Assos Hestia Otel’de katılımcılarını ağırlayacak. Sempozyumda felsefenin bir alt disiplini olarak mantığın ne olduğu, tarihi; mantığın bilgi, doğruluk, gerçeklik bağlamındaki rolü ve önemi, kapsamı ve sınırları ele alınacak.


Dernek tarafından yapılan açıklamada etkinliğin neden gerçekleştiğine dair şu açıklamalar yer aldı:

“Felsefenin ruhuna, çıkış noktasına aykırı, yüzeysel ve şekilci yaklaşımlardan kaygı duyuyoruz. Assos'ta Felsefe (Assos Felsefe Akademisi), sadece felsefenin, merakın, sorgulamanın amaç olduğu bir bakış açısıyla yola çıkarak, herkesin kolayca felsefi bir zihne sahip olabileceğini varsayan popülist ve yanıltıcı bir felsefe anlayışına da kapılmadan, felsefe tutkunlarını Assos'ta buluşturmayı amaçlıyor. Etkinlik yapaylıktan uzak, doğal bir tartışma, diyalog, karşılıklı etkileşim ortamı yaratmayı hedefliyor.”

Öte yandan sempozyum, felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılıyor. 22 yıldır Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe öğretim üyeleri, öğrenciler ve felsefe meraklıları katılıyor.

Sempozyuma Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Prof. Dr. Halil Turan, Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy, Doç. Dr. Nazlı İnönü, Doç. Dr. Cemil Güzey, Doç. Dr. Özgüç Güven, Dr. Öğretim Üyesi Vedat Kamer konuşmacı olarak katılacak.

Ücretsiz ve herkese açık olan etkinlikte katılımcıların kayıt yaptırması zorunlu. Covid-19 nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulacak. Detaylı bilgiye philosophyinassos.org adresinden ulaşılabilir.