ABD'de Astroworld Festivali'nde yaşanan izdihamda 10 kişinin ölmesinin ardından, rapçi Travis Scott ve organizatörler hakkında 750 milyon dolarlık dava açıldı.

Astroworld Festivali faciasının ardından Travis Scott'a 750 milyon dolarlık dava

ABD’li rapçi Travis Scott’ın organize ettiği Astroworld Festivali'nde çıkan izdihamda ölü sayısı 10’a ulaştı. 50 bin kişinin katıldığı konserde güvenlik krizi yüzünden mağdur olan en az 125 kişi Scott’a dava açtı.

Talep edilen toplam tazminat 750 milyon doları geçti.

Spor markası Nike, Scott ile işbirliği yaptığı ayakkabı modelinin tanıtımını erteledi. Scott’ın sevgilisi Kylie Jenner ile kapak yıldızı olduğu W dergisi de dağıtımı durdurdu.

Houston polisinin festivalde yaşananlarla ilgili soruşturması devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Teksas eyaletinin Houston kentindeki NRG Park’ta düzenlenen Astroworld Müzik Festivali’nde geçen 5 Kasım Cuma gecesi ünlü rap şarkıcısı Travis Scott konser vermek için sahneye çıktı. Çok kalabalık olan konser sırasında izleyicilerin birbirini sahneye doğru itmesi sırasında büyük izdiham ve panik yaşandı. Yere düşenler ezilirken, aralarda sıkışanlar nefes alamadı.

İngiliz The Sun gazetesine konuşan kaynaklar, şu anda ikinci çocuklarına hamile olan Travis Scott’ın sevgilisi Kylie Jenner ve Kendall Jenner’ın konserde olduğunu, olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi cansız bedenlerin arasından geçerek festival alanını gizlice terk ettiklerini öne sürdü.

Kaynaklar, aynı zamanda Kylie Jenner ile Travis Scott’ın 3 yaşındaki kızları Stormi’nin de yanlarında olduğunu öne sürdü.

Yüzlerce kişinin yaralandığı izdihamda 2 kişi de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

10 kişinin yaşamını yitirdiği olayda hayatını kaybedenlerin yaşları 9 ile 27 arasında değişiyor.