Asuman Aray’ın ‘Yolda Bir Karanfil’ kitabı raflarda

Kültür Sanat Servisi

Asuman Aray’ın ‘Yolda Bir Karanfil’ adlı kitabı Öteki Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Asuman Aray, 13 Ağustos Cumartesi günü D&R Bodrum Turgutreis Marina’da saat 17.30’da okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzalıyor.

Son yıllarda Türkiye’de yapmacık, kurgusal, kalem oynatma gösterileriyle ilgi çekmeye çalışan birçok roman yayımlandığını belirten edebiyat dünyasının renkli siması şair Yaşar Miraç, "Yolda Bir Karanfil o kuru kalabalığa çok güzel, güçlü bir içtenlik yanıtı. Asuman Aray’a gönülden teşekkürler. Ayrıca Öteki Yayınevi’ni de bu güzel romanı yayımlandığı için kutlarım. Umarım Yolda Bir Karanfil yazın çevresindegereken ilgiyi görür" diyor.

Yazar Asuman Aray da yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getiriyor: "68 Kuşağı bir rüyanın ardında yürüyen sayısız genç insanın hikâyesini barındırır. O kuşağı bir yerinden yakalamak umudun, hayallerin, korkunun ve cesaretin olduğu bir öykünün içinde kendini bulmak demektir. Yaşadığımız onca şeye dönüp baktığımda tüm doğru ve yanlışların ötesinde hatırladığım o paylaştığımız umut dolu rüyadır. O rüya bizim, hepimiz içindi... Bu kitabı yazarken istedim ki, o rüya bizden sonrakilerde de bir tebessüm olarak yaşasın."