Amasya'da görevli bir Cumhuriyet savcısı, kendilerini "derin devletin ticari istihbarat ayağı" olarak tanıtan 'Atadedeler' örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

"Atadedeler örgütü" dosyası yargı üyelerine uzandı

Haber Merkezi

Ankara'da, kendilerini "derin devletin ticari istihbarat ayağı" olarak tanıtan örgüte yönelik yürütülen soruşturma yargı üyelerine uzandı. Kobani davasına bakan eski mahkeme başkanının ardından, Amasya'da görevli bir Cumhuriyet savcısı da gözaltına alındı.

Deutsche Welle’nin haberine göre soruşturma kapsamında iki gün önce eski Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı B.Ç. gözaltına alınmıştı. B.Ç. Kobani davasına bakan mahkemenin başkanlığını yaparken, geçen yaz Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından görevinden alınmıştı. B.Ç. daha sonra hâkimlikten istifa etmiş, Ankara Barosu'na avukatlık başvurusunda bulunmuştu.

Soruşturma, bir yargı üyesine daha uzandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Amasya'da savcı olarak görev yaparken HSK tarafından açığa alınan H.K. polislerce gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.K'nin evinde arama yaptı, dijital materyallerine el koydu. MİT'in de bizzat çalışma yaptığı soruşturma kapsamında, her iki yargı üyesinin diğer şüphelilerle telefonda yaptığı görüşmelerinin dinlemeye takıldığı öğrenildi.

"Atadedeler" örgütünün, "Elçi, Elçi Yardımcısı, Büyük Atadede, Atadede, Başdede, Dede, Sözcü Dede, Masa Başkanı, Masa üyesi, Saha Başkanı, Saha üyesi" şeklinde hiyerarşik şekilde yapılandığı öne sürülüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen 18 Ocak'ta yapılan operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlar arasında İzmir'de AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi E.T. ile 3 eski il yöneticisi de yer almış, bu isimler sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.