Aralarında Korkut Boratav, Oğuz Oyan, Sungur Savran, Fikret Başkaya ve Hayri Kozanoğlu’nun da bulunduğu birçok aydın, imzaladıkları metinle Ergün Atalay ve Türk-İş Yönetim Kurulu’nu istifaya çağırdı.

Atalay ve Türk-İş Yönetim Kurulu istifa etmeli

HABER MERKEZİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın işçileri memnun etmeyen yeni zamların ardından mikrofonu açık kalınca söylediği, “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Aralarında Korkut Boratav, Oğuz Oyan, Sungur Savran, Fikret Başkaya ve Hayri Kozanoğlu’nun da bulunduğu aydın, yazar ve akademisyenler imzaladıkları metin ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Türk-İş Yönetim Kurulu’nu istifaya çağırdı.

İmzalanan metinde, ülkenin devasa bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunun altı çizilerek, “İşçi sınıfının en büyük sendika konfederasyonu bu krizi bütünüyle sermayeden ve hükümetten yana bir yönetimle geçiremez” denildi. Metinde, şu ifadeler yer aldı:

“Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve onun kararlarına ortak olan Yönetim Kurulu tarihte az görülür bir skandala imza atmış bulunuyor. Hükümetin bile artık ciddiye almadığı yüzde 5’lik enflasyon hedefini resmi enflasyon olarak kabul eden Atalay, devletin kurumlarının resmen açıkladığı enflasyonun altında bir zamma imza atıyor. Üstelik basın toplantısında kapalı sandığı mikrofonun önünde bakana ‘uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle’ diyerek yüz binlerce kamu işçisini ‘sattığını’ itiraf ediyor. Türk-İş başkanı Atalay ve onun bütün kararlarına ortak olmuş olan Türk-İş Genel Yönetim Kurulu derhal istifa etmelidir. Bu sözleşmenin altına imza atan ve Türk-İş yönetiminin yüz kızartıcı tutumunu onaylayan 10 üye sendikanın başkan ve yöneticileri de aynı şekilde sorumludur.”

İŞÇİLERE HESAP VERECEK YÖNETİCİLER GEREK

“Bütün mesleki ve siyasi faaliyetlerini işçi sınıfının haklarını savunmaya hasretmiş olan bizler, Türkiye işçi sınıfının en güçlü örgütünün tabanındaki bütün üyelerini, işyeri temsilcilerini ve Türk-İş’e bağlı sendikaların bu ihaneti onaylamayan genel ve şube yönetimlerini, işçi sınıfının çıkarlarını ayaklar altına almış olduğu gün gibi ortaya çıkmış olan bu yönetimin görevinden derhal ayrılması için yapılabilecek her şeyi yapması için harekete geçmeye çağırıyoruz. Kaybedilecek bir gün bile yoktur! İşçi sınıfına, işçilerin hayati haklarını hakkıyla koruyacak ve işçilere hesap verecek yöneticiler gerekiyor!”

İmzacılar şöyle: Korkut Boratav, Oğuz Oyan, Sungur Savran, Fikret Başkaya, Hayri Kozanoğlu, Atilay Ayçin, Nilgün Tunçcan Ongan, Atilla Özsever, Çetin Yelken, Necla Akgökçe, Şadi Ozansü, İzzettin Önder, Zeki Kılıçarslan, E. Ahmet Tonak, Aziz Konukman, Arif Koşar, Gaye Yılmaz, Kemal Parlak, M. Meryem Kurtulmuş, Fadime Gök, Onur Hamzaoğlu, Şebnem Oğuz, Ferda Dönmez Atbaşı, Barış Terkoğlu, Barış Zeren, Mustafa Kemal Coşkun, Özlem Özkan, Galip Yalman, Aydın Arı, T. Hakan Ongan, Murat Birdal, Güven Gürkan Öztan, Fatih Yaşlı, Levent Dölek, Savaş Karabulut, Mert Kükrer, İbrahim Doğangül, Özgür Öztürk, Kurtar Tanyılmaz, Yüksel Akkaya, Mehmet Türkay, Gökçe Çataloluk, Gökhan Atılgan, Egemen Cevahir, Bahadır Aydın, Barkın Asal, M. Cemil Ozansü, Mert Ertan, Tolga Tören, Deniz Hakyemez, Ecehan Balta, Kutlu Dane, Hakan Mıhçı, Seçkin Özsoy, H. Cevahir Kayam, D. Ali Millioğulları, Ömer Mollaer, Z. Pelin Bayındır, Işıl Ünal, Sibel Bekiroğlu