Ataol Behramoğlu ‘Doruktakiler’de

Kültür Sanat Servisi

Şişli Belediyesi’nin “Doruktakiler” etkinliklerinin ilk konuğu, şiirleri kadar çevirileri, düz yazıları ve antolojileriyle de kültür hayatımızı zenginleştiren Ataol Behramoğlu

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen, Dünya Gazetesi Kültür Sanat Editörü Faruk Şüyün’ün hazırladığı ‘Doruktakiler’ etkinliklerinin ilk konuğu, günümüzün en sevilen şairlerinden Ataol Behramoğlu. Katılımı ücretsiz olan etkinlik, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde bu akşam saat 19.30’da başlayacak.

“Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var”, “Aşk İki Kişiliktir”, “Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm”, “Bu Aşk Burada Biter”, “Sevgilimsin” gibi ezbere bilinen şiirleri okurlara armağan etmenin yanı sıra yaptığı çeviriler, edebiyat-kültür üzerine yazıları, antoloji ve tiyatro çalışmalarıyla da sanat hayatımıza katkıda bulunan Ataol Behramoğlu için organize edilen gecede Ataol Behramoğlu katılımcı dostlarını sahnede bizzat ağırlayacak.

Çok yönlü ustayı seyircilere dostları, çeşitli dönemlerde birlikte çalışmalar yaptığı sanatçılar ve ailesi sahnedeki sohbetlerinde daha yakından tanıtacak, şiirlerinden yaptıkları besteleri seslendirecekler.

Nebil Özgentürk’ün hazırladığı belgesel ile başlayacak olan etkinliğe; Adnan Özyalçıner, Atilla Aşut(video), Ayşe Emel Mesci, Barış Behramoğlu(video), Dilek Türker, Elif Akkaya, Figen Yılmaz, Haluk Şahin, Hasan Öztoprak, Kemal Anadol(video), Nazım Alpman, Hülya Behramoğlu, Orhan Aydın, Sali Turan, Ülker İnce, Zülfü Livaneli (video) konuşmacı olarak katılacak.

Gecenin müzisyen konukları arasındaysa Haluk Çetin ve Vedat Sakman yer alacak.

‘Doruktakiler’ etkinlikleri, yıl boyunca her ay farklı alanlarda yeni isimlerle devam edecek.